Des de l'art urbà fins al vídeo passant per la pintura més clàssica. "Art Nou Primera Visió" ens apropa a la creació més recent d'artistes joves vinculats amb la ciutat, perquè hi viuen o perquè hi han estudiat. Un veritable trampolí per a ells, ja que es troben en un moment difícil: han acabat la formació i els costa inserir-se en el món professional. DEBENS, artista "Amb aquest bagatge tenim ganes de treballar, de fer... i això realment a l'època actual que sembla que tot estigui molt estancat, és molt important aquesta energia, aquesta sang fresca." Grans noms com la galeria ADN, la Taché o la galeria Joan Prats participen en la segona edició del certamen, que ha impulsat l'associació Art Barcelona. De fet, la iniciativa també l'aprofiten els galeristes. FIDEL BALAGUER, galerista "El nostre lema són les 3 D: desdobrir, defensar i difondre.Quantes vegades hem sentit: qui va fer la primera exposició de Barceló, de Plensa? Jo lo que avui puc dir, i vosaltres em donareu fe, és que Alejandra Atarés, que és l'artista que jo presento, és la primera vegada que exposa en una galeria." Les galeries ofereixen un mapa al visitant per localitzar cada una de les exposicions. "M'interessa l'art contemporani perquè és l'art de la meva època. Si compro, compro normalment art de gent molt jove, i aposto per això... i que m'agradi òbviament. I si poden ser dones millor." L'edició d'enguany ha comptat amb algunes institucions, com la Fundació Miró, el MACBA o el MNAC. Assenyalen aquelles obres que els artistes de renom van realitzar abans de complir els 35 anys.

Adrianna Wallis, Francesco Arena, Adrian Melis o Sandra Zapata Martínez… Aquests noms potser seran les estrelles de demà. La galeria Sendé fins i tot ha obert les portes a l’art urbà amb una exposició conjunta conduïda per Debens, un grafiter barceloni, que té un peu a París. Exposa el resultat d’unes sessions de “remix”, en què ha deixat un altre artista retreballar una obra seva. Amb Mina, Lolo i Sosaku, també ha creat obres noves. Això sí, de petit format, com ho reclamen les dimensions de la galeria . “Som gent amb molta energia… I clar, sí que suposa una diferència de compartir un espai molt gran a compartir formats petits… Però aquí està la gracia, de trobar un diàleg més íntim“, explica Debens, molt satisfet del resultat d’aquesta exposició sota cobert i convencional. “A l’època actual, en què sembla que tot estigui molt estancat, és molt important aquesta energia, aquesta sang fresca, i aquesta empenta“. A la Galeria ADN hi trobem el “Rebel karaoké”, d’Ivan Brazhkin, les lletres del qual són els lemes d’uns manifestants al Tibet, Rússia i altres indrets del món.

Enguany també s’hi han sumat la Sala d’Art Jove, el MACBA, la Fundació Miró o el MNAC, que senyalitzen aquelles obres que els artistes de renom van realitzar abans de complir els 35 anys. Al voltant de la mostra s’organitzen diverses activitats. Per exemple, aquest dimecres, 18 de setembre, es farà un recorregut per les galeries participants que tindrà el punt d’inici a la galeria H2O a les 18 h.