Diversos col·lectius feministes de la ciutat han participat en una pintada conjunta de murals d’art urbà als Jardins de les Tres Xemeneies amb un objectiu comú: demanar un feminisme que inclogui totes aquestes diversitats i donar visibilitat tots els col·lectius, des de les dones migrants fins a les treballadores de la llar.

Murals feministes a les Tres Xemeneies

DisPuta, Putas Libertarias, No em toquis, Xadud o Sindillar són alguns de les associacions que hi han participat. L’artista Maga, una de les organitzadores, ha explicat que el seu objectiu és “reclamar a través dels murals que les dones artistes som aquí, som moltes, i cada vegada serem més i, així, a través de l’art parlarem de diferents circumstàncies que ens succeeixen”.

Murals feministes a les Tres Xemeneies

Tot i que el disseny i el tema de cada peça era lliure, les artistes han consensuat un fil conductor al voltant de determinades paraules i símbols feministes, així com les etiquetes #nosotraspintamosmucho o #imparables o #8Mjonoemquedoacasa, aquest últim en referència a la vaga feminista del dilluns 8 de març. De fet, l’acció estava prevista pel diumenge dia 7, però es va haver de suspendre per la pluja perquè es tracta d’un acte a l’aire lliure.

Murals feministes a les Tres Xemeneies