L’Espai 30 acull una mostra pictòrica feta per 150 alumnes de diferents escoles públiques de la Sagrera. Els quadres, col·lectius o individuals, els han fet a l’aula i tots tracten sobre el mateix tema: el paisatge. L’exposició, que es pot veure fins al 29 de juny, forma part del projecte Art-escola organitzat per La Sagrera es Mou per les escoles.

Un mateix tema, diverses tècniques

Un centenar de quadres mostren diversos tipus de paisatge: muntanyes, platges, natura, nits o arbres. Aquesta és la temàtica comuna de les pintures que han dibuixat els estudiants de l’Escola el Sagrer, l’Escola l’Estel i l’Escola Turó Blau, totes ubicades a la Sagrera.

N’hi ha quadres fets de manera individual i d’altres col·lectius per grups d’alumnes. A més, s’hi poden veure representades diverses tècniques i estils pictòrics. La majoria estan fets amb pintura, però també hi collages o relleus amb cartró o papers de seda.

Dignificar l’art fet a les aules

En aquesta mostra han participat alumnes de tercer a sisè de primària. Per a molts aquest és el primer cop que veuen una creació pròpia penjada en un espai públic fora de l’escola per ensenyar-la a la resta de ciutadans. Segons Roser Caritx, professora de visual i plàstica de l’Escola el Sagrer i coordinadora del projecte Art-escola, la idea és que tot el que es fa d’art o plàstica a les escoles tingui un punt de dignificació i val la pena que surti fora de l’aula.

Noves escoles hi podrien participar l’any vinent

Aquesta és la tercera edició que se celebra la mostra Art-escola. En la primera ocasió hi van participar un centenar d’alumnes amb una exposició de sabates. En la segona el retrat va ser el protagonista.

Els organitzadors d’aquesta iniciativa asseguren que l’any que ve se celebrarà la quarta edició i hi ha possibilitat que s’animin a participar altres centres com l’Escola Pegaso o l’Escola Congrés-Indians.