(ACN) La galeria barcelonina Artur Ramon estrena temporada amb la mostra “L’art del buit: ceramistes contemporanis”. Es tracta d’un recorregut cronològic per l’obra dels ceramistes més destacats de les darreres dècades i que culmina amb l’obra de Llorens Artigas, pare de la ceràmica catalana contemporània.

La mostra coincideix amb el Barcelona Gallery Weekend, que exposarà l’obra de 18 artistes diferents que presenten la seva definició particular del concepte del buit. L’exposició a Artur Ramon Art s’inaugura el 15 de setembre amb una triple inauguració amb aforament limitat i es podrà veure fins al 27 de novembre. La mostra és un exemple del retorn progressiu a l’activitat de les galeries d’art després del confinament.

El buit, vist per quatre generacions de ceramistes

L’exposició presenta unes 60 obres d’art que giren entorn del concepte del buit, un “company silenciós” de la ceràmica al llarg de la seva història, “que és la història de la humanitat mateixa”, segons Caterina Roma, ceramista i escriptora de referencia de la revista ‘Terrart’.

El recorregut inclou quatre generacions d’artistes que han explorat la ceràmica com a mitjà d’expressió principal. Hi ha peces de Josep Llorens Artigas, Maria Bofill, Madola, Barbaformosa, Jordi Marcet, Rosa Vila-Abadal, Carme Collell, Claudi Casanovas, Carme Balada, Mia Llauder, Joan Serra, Rosa Cortiella, Nuri Negre, Dameon Lynn, Ruth Cepedano, Caterina Roma, Penélope Vallejo, Corrie Bain i Roger Coll.