És juliol, ja som a l’estiu i això és sinònim de Cruïlla. El festival ha arrencat aquest dimecres amb les actuacions de Maria Becerra —una de les caps de cartell d’aquesta edició— el raper Trueno i grups catalans de moda com Figa Flawas i 31 FAM. Els concerts de la murciana Maria Blaya i l’exparticipant d”Operación Triunfo’ María Escarmiento han format part també del cartell de la primera jornada del festival, pensada per a un públic més jove i familiar.

assistents primera jornada Cruïlla

Aquest còctel musical ha estat molt ben rebut pels assistents: “Ens ha sorprès la bona resposta del públic adult i del jove”, ha assegurat Jordi Herreruela, director del festival. “Per arribar al públic jove, cal treballar preus més econòmics” ha continuat. En aquesta línia, el director ha explicat que la voluntat del festival no és créixer més, “no volem ser els més grans, volem ser els millors”.

Un cartell eclèctic ple de gèneres musicals, segell d’identitat del festival

El Cruïlla ha apostat novament en aquesta edició, la número 14 des que el festival va aterrar a Barcelona, per una proposta musical eclèctica que va des del pop sintetitzat de Pet Shop Boys i el pop-punk d’Avril Lavigne —una sorpresa per a molts dels assistents d’enguany— fins a la salsa d’Óscar D’León, passant pel rock de The Kooks i The Smashing Pumpkins i el reagge-pop d’Oques Grasses.

Herreruela explica que els agrada ser “el festival que fa reaparèixer artistes que feia temps que no actuaven, com Avril Lavigne, lluny dels escenaris molt de temps per una malaltia”.