'Carne', un curt experimental que proposa diverses lectures al voltant del cos i la memòria a partir del sacrifici d'un animal en una celebració camperola a Colòmbia. El va presentar ahir a la galeria H20 de Gràcia el director del Non Stop, una mostra de cinema d'animació que, després de quatre anys fa un pas endavant per convertir-se en festival. Especialitzat, però obert. JUAN CARLOS CONCHA, director del certamen "No té fixació que sigui industrial, que sigui infantil, o que sigui experimental, o que sigui adult. Està obert." A un públic familiar, s'hi adreça aquest llargmetratge, 'El lince perdido', produït per Antonio Banderas. O aquesta cinta, estrena absoluta aquí, 'Le tableau', nominada als Cesars com a millor pel·lícula d'animació.. JUAN CARLOS CONCHA, director del certamen "Un pintor.. s'ha perdut algú dins la pintura, li passa alguna cosa al pintor i els personatges tenen vida i es demana què passa i com és una aventura dins dels quadres d'aquest pintor." El certamen té també un fort accent acadèmic. Un dels convidats en aquest apartat és el català Edu Martín, que vindrà a explicar com ha treballat de director tècnic d'il·luminació en diverses produccions de la famosa productora Pixar, com 'Cars' o 'Monsters University' Nou llargmetratges, una cinquantena de curts, cinc tallers, dues conferències i dues classes magistrals conformen aquest petit festival, l'únic fins ara, dedicat a l'animació a Barcelona.

El Non Stop Barcelona Animació ha estat durant quatre edicions una mostra internacional, però aquest any fa el salt per convertir-se en un festival, amb seccions oficials. N’hi haurà tres de competició, dedicades als curts, a les sèries de televisió i als curtmetratges realitzats per escoles. S’hi podran veure un total de nou llargmetratges com ‘Le tableau’, de Jean-François Laguionie, i ‘Anina’, una pel·lícula uruguaiana que narra la història d’una nena que ha de conviure amb les burles dels companys del col·legi.

Conferències i “masterclass”

El festival, dirigit als professionals i també al públic, presenta diverses activitats i xerrades. Destaca la classe magistral sobre il·luminació d’Edu Martin, amb una llarga trajectòria en el sector i que ha treballat a l’estudi de Pixar. L’altra focus d’atenció serà a la conferència Animació prohibida: els 13 censurats, d’Ignacio Benedeti, gran col·leccionista de dibuixos animats en 16 i 35 mm. La particularitat de la col·lecció és que hi ha 300 catalogats com a “políticament incorrectes”. Benedeti durà aquest dimarts a la Filmoteca una selecció de 13 capítols polèmics. El festival tindrà 12 espais a la ciutat, com el CCCB, els Cinemes Girona i l’Espai Jove La Fontana, entre d’altres.