Les cues que hi havia aquest matí davant del Palau Güell ja feien presagiar que avui seria un dia amb èxit de públic. A dins, una de les joies de la corona de l'obra d'Antoni Gaudí, i potser la més desconeguda, si més no pel públic local. És per això que a partir d'ara serà gratuït el primer diumenge de cada mes. "Nosaltres a nivell mundial som molt coneguts però en canvi el públic de Barcelona o rodalies no ens coneix". Fins ara només s'hi podia entrar sense pagar unes hores concretes els diumenge a la tarda, cosa que dificultava que el públic local s'hi apropés. La nova iniciativa, doncs, ha estat molt ben rebuda pel públic. "Amb els meus amics ens vam assabentar de l'oferta, de què era gratuït el primer diumenge de cada mes, i ens vam animar a venir per conèixer aquesta preciositat de palau". "He vingut diverses vegades i em feia il·lusió que ell ho conegués i avui com que sabia que era gratuït i els seus pares estan treballant, l'he portat". "És una oportunitat per testejar, i jo ara tornaria venir encara que fos pagant". S'hi poden visitar totes les estances de la família Güell, així com una part del mobiliari... i finalment, el terrat, on Gaudí va decidir transformar les xemeneies en elements escultòrics. Aquesta iniciativa se suma ara a la del Palau Güell en família, que ja s'ha consolidat el segon i quart diumenge de cada mes, i que consisteix en una visita guiada i activitats en família.

Aquest 2016 es podrà visitar gratuïtament el Palau Güell el primer diumenge de cada mes. Fins ara només s’hi podia accedir sense pagar a unes hores concretes els diumenges. Ara els responsables del Palau volen obrir-lo més al públic de la ciutat. I sembla que ho han aconseguit, perquè des de primera hora del matí hi ha llargues cues per entrar-hi.

La residència d’Eusebi Güell i la seva família al carrer Nou de la Rambla és una de les obres més importants d’Antoni Gaudí. L’arquitecte modernista la va dissenyar en els inicis de la seva carrera. Tot i això, encara és molt desconeguda pel públic local.

Per ajudar a difondre el Palau Güell entre aquest públic, a partir d’avui serà gratuïta l’entrada els primers diumenges de cada mes. Normalment, l’entrada val uns 12 euros. S’hi poden visitar totes les estances de la família Güell, així com una part del mobiliari que hi havia en aquella època a la residència familiar. A més, es pot pujar al terrat, on Gaudí va decidir transformar les xemeneies en elements escultòrics i des d’on es pot gaudir d’unes vistes privilegiades de Ciutat Vella.

El Palau Güell se suma ara a la llista de museus i equipaments culturals oberts gratuïtament els primers diumenges del mes, com el MNAC o el Museu Picasso.