Aro Sáinz de la Maza ja és un il·lustre membre del club d’autors barcelonins de novel·la negra. Ara, també serà un autor adaptat per la plataforma Netflix, perquè la seva coneguda obra El verdugo de Gaudí —de la saga de Milo Malart— farà el salt a la pantalla amb una minisèrie que porta per títol Ciudad de sombras.
Aquest dimarts al betevé directe ens hem capbussat en la trajectòria de l’escriptor i hem volgut conèixer amb detall què significa que un dels seus llibres pugui convertir-se en imatges. Si hi ha una ciutat que inspira Aro Sáinz de la Maza, aquesta és Barcelona. De fet, en la seva primera declaració ens ho ha deixat ben clar: “Barcelona és una ciutat inacabable, té històries que no deixaries d’explicar”, ha assegurat.
Una mateixa història coneguda amb quatre títols diferents
Crida l’atenció que Ciudad de sombras sigui el quart títol que tindrà aquesta història, perquè els primers lectors de la novel·la El verdugo de Gaudí la coneixien com El asesino de La Pedrera. L’escriptor reconeix que el títol ha anat passant per diferents mans editorials, inclús s’ha traduït al francès, però tot s’ha fet amb el vistiplau de l’autor.
Ara bé, la “criatura” de Sáinz de la Maza (així és com anomena el seu llibre adaptat) no sempre s’ha entès amb el llenguatge cinematogràfic, perquè en moltes ocasions li ha calgut cedir i entendre que la literatura i la gran pantalla sovint no poden ser afins. “Hem tingut les nostres diferències amb els creadors, però m’hi he hagut d’adaptar”, reconeix Sáinz de la Maza.
Isak Ferriz i Verónica Echegui encarnen els personatges
Jorge Torregrossa —director valencià de cinema i televisió conegut per ser el creador d’èxits com Fariña o El cuerpo en llamas— dirigirà aquesta petita sèrie. L’actor Isak Férriz posarà rostre a Milo Malart, juntament amb Verónica Echegui, qui encarnarà el personatge de Rebeca Mercader. L’escriptor assegura que “tots dos formen un tàndem fantàstic, són individus magnètics”.
El rodatge de l’obra va començar el 14 d’octubre i acabarà al febrer. De ben segur que els lectors més fidels ja es pregunten si hi ha data d’emissió, però aquesta és la gran incògnita, “el secret més ben guardat”, afirma Sáinz de la Maza.