El Teatre Arnau Itinerant ha estrenat nova temporada aquest dissabte amb l’estrena de “sintítulo“, un espectacle teatral fet a partir de la col·laboració de veïns i veïnes del Raval, Poble-Sec i Sant Antoni.

Sintítulo, conduït per la companyia La Danesa, està dirigit per Elena Fortunyhi intervenen una trentena de persones. És teatre comunitari, integrat per joves i grans de diferents entitats o tallers del barri, a més d’actors i actrius professionals. La idea de teatre comunitari sorgeix de la idea d’identitat i integració veïnal. A més, Arnau Itinerant vol generar interès pel nou teatre dels barris.

L’objectiu és la reflexió

La representació es basa en un text inacabat del poeta i dramaturg Federico García Lorca que tracta sobre els joves migrants no acompanyats a qui la societat dona l’esquena. A més, basant-se en la reflexió de Lorca sobre quin teatre s’hauria de representar, vol plantejar quines arts escèniques o quins temes s’haurien de portar a l’escenari.

L’objectiu de ‘sintítulo’ és donar visibilitat i protagonisme a les diferents comunitats, llengües i llenguatges que hi ha als barris que col·laboren amb l’Arnau i que “sovint estan infrarepresentades als escenaris”, segons la companyia.

Després d’acomiadar la primera temporada a finals de l’any passat, l’Arnau Itinerant ha programat una vintena de representacions que es faran en indrets emblemàtics de Barcelona, com el Castell de Montjuïc o el Refugi 307 del Poble-Sec, a més de representar-se en entitats emblemàtiques dels barris, com centres cívics o casals.

Sorpresa final

Al final de la inauguració i de la representació de la primera obra de la temporada, l’elenc de l’espectacle ha descobert un mural amb els rostres de totes les persones que han col·laborat amb el projecte. S’ha representat davant la façana del Teatre Arnau, actualment en rehabilitació, un lloc emblemàtic per a la companyia.