Amb assistència de nombroses autoritats, ha tingut lloc l’estrena d’‘Ariadne of Naxos’ en la inauguració de la temporada 2021-22 del Gran Teatre del Liceu, la del 175è aniversari.

El títol, no ´és l’únic del segle XX del programa, en què també hi ha òperes de Debussy, Berg i Britten. “Són títols que reconciliaran el públic amb el segle XX musical, que és fascinant”, afirma Víctor García de Gomar, director artístic del Liceu.

En aquesta temporada hi ha títols que reconciliaran el públic amb el segle XX musical
Víctor García de Gomar

Ficció dins la ficció

Basada en la comèdia ‘El burgès gentilhome’, de Molière, ‘Ariadne auf Naxos’ proposa un joc de ficció dins la ficció. Un dels homes més rics de Viena encarrega l’escriptura d’una òpera seriosa a un jove compositor, mentre té com a convidats una colla d’actors de Commedia dell’Arte.

La tensió entre alta cultura i cultura popular, com també entre comicitat i tragèdia, permeen l’òpera. La producció, amb direcció musical de Josep Pons i posada en escena de Katie Mitchell, compta amb les veus de les sopranos Miina-Liisa Värelä i Johanni van Oostrum, que s’alternen en el paper de la “prima donna” Ariadne, i les de Elena Sancho Pereg i Sara Blanch com a Zerbinetta.

Temporada de recuperació

Tot i que no és un títol de repertori, García de Gomar considera que és una òpera adient per encetar temporada, perquè “està composta per a 35 músics, una orquestra molt controlable en temps de covid-19”.

Aquesta ha de de ser la temporada de recuperació. De fet, s’han venut 15.500 abonaments, gairebé 2.000 més que l’any anterior. La venda d’entrades també està funcionant, sobretot amb els títols més populars. “‘Rigoletto’ i ‘La flauta màgica’ estan arrasant”, comenta el director.

Noms destacats de la temporada són els de les sopranos Sondra Radvanovsky i Ana Netrebko, els tenors Javier Camarena i Piotr Beczala o els directors Gustavo Dudamel i Simon Rattle.