Antonio López, que va néixer a Tomelloso, a Ciudad Real, és un pintor realista i escultor molt famós a tot el món però que molt poques vegades ha exposat la seva obra a la ciutat. Als anys 80 va exhibir part dels seus treballs al Saló del Tinell de l’Ajuntament de Barcelona, però va ser una exposició conjunta amb diferents artistes.  Ara fa tres anys alguns seguidors van veure el seu llegat artístic a la Galeria Marlborough, però només quatre dies.

Antonio López escultura Carmen

‘Carmen adormida’, ubicada al costat de la ‘Carmela’, de Plensa

L’exposició que ha arribat al Palau de la Música també és reduïda perquè consta de 12 obres, però es podrà veure durant dos mesos. Es pot considerar la primera mostra monogràfica de López a la ciutat. A l’exposició es poden observar les diferents disciplines amb què treballa. A través de l’escultura, López explora l’ésser humà i el seu entorn. Una de les obres més vistoses és diu ‘Carmen adormida’ i és l’escultura d’un cap que representa un bebè, inspirat en la seva neta. Aquesta figura està situada al costat de l’escultura ‘Carmela’, de Jaume Plensa, a la plaça del Palau i va ser una exposició que també va organitzar la mateixa institució. En aquell cas, la figura de Plensa va generar tanta expectació que l’artista i l’Ajuntament va acordar deixar-la a la plaça de forma permanent. Un fet que no se sap si es tornarà a repetir amb aquesta escultura. Les altres dues obres de López estan situades a l’interior de l’edifici, a la sala Lluís Millet i es diuen ‘Home’ i ‘Dona’, aquesta última és inèdita.

Antonio López escultures Palau de la Música

Hi ha representacions de la natura morta a través de dibuixos, olis i un relleu que també estan exposats. Un altre tema recurrent és el pas del temps, que es pot observar amb la pintura de flors.

Antonio López pintures Palau Música

Antonio López ha dit durant la presentació de l’exposició que no descarta pintar la ciutat de Barcelona. Diu que ha vist una fotografia en què es veu la ciutat i al fons el mar publicada a la premsa. “Em va semblar fantàstica la imatge. Si trobo el lloc on es va fotografiar vinc aquí com pugui a pintar Barcelona”, ha assegurat l’artista.