Ona de Sants torna a emetre per l’FM després de vuit mesos fent-ho només per internet. L’emissora ha pogut instal·lar de nou una antena en un espai que els ha cedit l’Ajuntament a uns 150 metres dels estudis on la ràdio local més antiga de la ciutat es va instal·lar fa un any. La nova antena, però, té menys potència i, per tant, menys abast que l’antena de 15 metres que l’emissora va haver de desmuntar l’abril del 2022. Això fa que ara Ona de Sants no es pugui sintonitzar bé en algunes zones del districte de Sants-Montjuïc.

Una antena a mitges que emet un senyal de baixa potència

L’antena nova està situada de manera provisional a la façana d’una nau propietat municipal ubicada al carrer de Violant d’Hongria Reina d’Aragó. L’antena té menys alçària i només té un dels quatre dispositius elèctrics, anomenats dipols, que permeten transmetre el senyal de ràdio. Això, segons els tècnics de l’emissora local, fa que hi hagi punts foscos en indrets propers als estudis, com, per exemple, al barri de la Bordeta. “Ens agradaria que qualsevol persona que vulgui sintonitzar la nostra emissora pugui fer-ho sense interferències”, ha explicat a betevé un dels socis d’Ona de Sants, que espera que la situació sigui transitòria.

La radio local treballa per ampliar la programació i recuperar l’audiència

L’emissora local santsenca es va haver de traslladar quan la propietat del local del carrer de Premià, on havia estat ubicada durant 30 anys, els va rescindir el contracte. Durant aquest temps de transició i sense les emissions per FM han pogut mantenir el nombre de programes i de col·laboradors, tot i que reconeixen que han perdut audiència. Una situació que voldrien redreçar i per això animen els ciutadans que estiguin interessats a unir-se a l’entitat. Recorden que Ona de Sants continua sent un taller de ràdio obert a totes aquelles persones que vulguin iniciar-se en el món de la comunicació.