ANNA MARIA REVERTÉ, carillonista del Palau de la Generalitat "Sóc l'Anna Maria Reverté, sóc carillonista del Palau de la Generalitat des de l'any 1989. Sóc la cinquena carillonista i la meva feina consisteix a encarregar-me i a tocar aquest instrument que tenim al Palau de la Generalitat, el carilló. Quan era molt petita, quan tornava del col·legi, doncs jo ja vivia en aquest barri, i coincidia justament a les sis de la tarda en aquesta audició que ara toco jo, i pensava: 'noi quin so més bonic que ve', però no sabia realment d'on venia. Un bon dia el meu avi em va explicar: 'sembla que hi ha una senyora que el toca', fins que un bon dia aquesta senyora, que era la Maria Dolors Coll, va fer un article al 'Noticiero Universal' i explicant què era l'instrument i que si havia alguna persona interessada, doncs, que li ensenyaria. Vaig escriure per interessar-m'hi, quan vaig descobrir que era un instrument, un instrument de teclat igual que un piano, em va agradar molt i vaig començar a estudiar-lo i aquí estic. Ara al setembre comencem amb la nova temporada. Hi ha el primer concert inaugural, el fem coincidir amb les Festes de la Mercè i aquest any serà el mateix dia de la Mercè, a les nou del vespre."

El carilló de la Generalitat es toca cada dia de dilluns a divendres a les 12 i a les sis de la tarda durant 15 minuts. Cada primer diumenge de mes es fa un concert al Pati dels Tarongers o a la Galeria Gòtica en cas de pluja o mal temps. L’Anna Maria Reverté n’és la carillonista titular des de 1989.

L’Anna Maria Reverté sembla que tenia el futur professional predestinat: ser carillonista del Palau de la Generalitat. I ho tenia predestinat perquè quan de ben petita tornava de l’escola pels carrers del barri Gòtic escoltava una música que la va captivar. Era la que sortia d’un instrument força antic i poc conegut, el carilló. Aquest instrument, que es toca amb mans i peus, consisteix a fer sonar a través d’un mecanisme campanes que en el cas de la Generalitat en són 49. L’Anna ha fet més de 400 arranjaments per a carilló, una bona part dels quals estan dedicats a la música catalana.