Ana Brenes ha obert el segon bloc del cicle Dimarts Toca ESMUC, que ja va oferir concerts als mesos d’octubre i novembre. És la tercera temporada d’aquest programa, pensat per mostrar la diversitat de músiques que s’ensenyen al centre.

“Volem que un públic de proximitat , de l’entorn, conegui què fem a l’ESMUC”, explica Núria Sampere, la directora general del centre. L’entrada a la sala 4 de L’Auditori (Alícia de Larrocha) és lliure, per bé que cal fer reserva. L’aforament, amb les actuals mesures de contenció de la pandèmia, és del 50 %, una setantena de butaques.

Tradició i modernitat

Ana Brenes és ja professional de la música, però és encara estudiant de l’ESMUC. Al concert del dimarts ha cantat en dos temps: un amb els guitarristes Toni Abellán i Víctor Franco i les coristes i palmeres Laura Marchal i Irene Zaguaza, i un segon per presentar el projecte Prenda roja, amb Cristina López i Sara Sambola, exalumnes de l’ESMUC.

Aquest darrer és més personal i innovador; el primer, més arrelat en la tradició, amb la qual es mostra sempre més que respectuosa. “Si et poses a innovar sense una bona base en la tradició, es noten mancances”, afirma la de Santa Coloma.

Brenes compagina diversos projectes: Laboratoria, Prenda roja o el duet amb el guitarrista Jero Férec, entre d’altres.