Façana Club Capitol tancat

Ha passat gairebé un mes de la inundació que va obligar a tancar el Club Capitol i l’entitat Amics de la Rambla es mostra preocupada pel futur del teatre. Diu que el Grup Balaña, responsable de l’equipament, no ha posat encara data de reobertura i que la manca de notícies l’inquieta.

“No volem un altre cas com el Teatre Principal”, afirma Xavi Masip, gerent d’Amics de la Rambla. Masip també ha explicat a betevé que, a banda del comunicat que ha emès l’entitat, també han enviat una carta a diferents regidors de l’Ajuntament en què els expressen aquesta preocupació i també els demanen que vetllin per la continuïtat del Club Capitol. Des de l’entitat consideren que la Rambla no es pot permetre perdre un dels establiments culturals més emblemàtics.

Els responsables de sala, el Grup Balaña, ja ha respost i ha assegurat que treballen i fan les gestions pernitents per poder reobrir el Capitol a finals de setembre, sense matissar l’estat en què es troba actualment el teatre.

El Club Capitol, tancat des del 3 de juliol

El teatre Club Capitol va haver de suspendre totes les funcions programades el 3 de juliol a causa dels danys ocasionats per la inundació provocada per l’Hotel Continental, situat just al costat. En aquell moment el Grup Balaña va dir que no podia fixar una data de reobertura del teatre per la magnitud dels danys, però que, com a mínim, seria al setembre.

pati butaques Club Capitol

De moment, el Grup Balaña manté activa la compra d’entrades per internet de l’espectacle ‘Bona gent’, que l’actor Quim Masferrer ha d’estrenar al Club Capitol el 26 de setembre.

El Cinema Capitol va obrir l’any 1926

La història d’aquest establiment ve de lluny. L’any 1926 va obrir portes com a Capitol Cinema i ràpidament es va convertir en un dels cinemes més populars de la ciutat, conegut popularment com a Can Pistoles. Eren especialment famosos els cartells que hi havia a la façana de l’artista Antoni Clavé, on s’anunciaven les pel·lícules que s’hi projectaven. L’any 1990 l’establiment va començar a funcionar com a teatre, i durant anys va ser l’espai de referència dels monòlegs de l’actor Pepe Rubianes.