L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial fa 20 anys i per celebrar-ho ha programat més d’una vintena d’activitats aquest 2019. La primera és l’exposició sobre refugiats “Línia de fuga”, que des d’aquest dimarts es pot veure al bell mig de la plaça. A través de fotografies de grans dimensions, el visitant pot conèixer la història de 10 persones nouvingudes que viuen a la ciutat i que han fugit dels seus països per diversos motius. La majoria són refugiats o demandants d’asil. La plaça es concep com un espai emblemàtic “on conflueixen i succeeixen infinites realitat alhora”, diu l’entitat. El projecte fotogràfic està liderat per OakStories, Fundació Setba i la pròpia associació. La mostra es pot veure fins al 25 de març.

plaça reial exposició línea de fuga

L’associació vol captar més visitants barcelonins

Una de les particularitats de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial és que cada any programen més de 150 activitats de diverses temàtiques per promocionar l’espai. Els actes estan pensats per captar el visitant barceloní a banda del turista que és el que hi predomina.

Actes destacats del 20 aniversari

L’associació commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb una acció sorpresa que es farà el pròxim dissabte 9 de març. Més endavant, el 22 de març hi haurà una marató de piano a la plaça amb reconeguts músics professionals i també amb la participació de diversos alumnes de l’ESMUC i del Conservatori Municipal de Barcelona, i del Liceu, entre d’altres.

L’entitat celebrarà el 12 d’abril la segona edició del premi Amics de la Plaça Reial que aquest any se li atorgarà a l’escriptor barceloní, Carlos Zanón. Durant el juliol, la plaça es convertirà en un cinema a la fresca. Es projectarà ‘Coco’, ‘Campeones’, ‘Tarantos’ i ‘Ocaña, retrat intermitent’ del director Ventura Pons, que assistirà a l’exhibició per donar detalls sobre aquest documental al públic assistent. Serà el 13 de juliol a les 21.30 h.

I com ja és habitual, el Mas i Mas Festival sortirà a la plaça Reial per oferir una mostra gratuïta del jazz i el flamenc entre l’1 i el 10 d’agost. La darrera activitat que s’ha programat serà el mes de novembre amb la presentació del llibre ‘Vida i miracles de la plaça Reial’, de Xavier Theros.