ALICIA GARCÍA, alumna del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi “Aquesta fotografia és la meva preferida, ja que és molt expressiva. L’he captat just el moment clau.” La de l'Alicia és una de les 29 fotografies que ella i els seus companys de batxillerat del Col·legi Jesús-Maria del barri de Sant Gervasi - la Bonanova exposen a l'Espai Putxet. Les instantànies formen part d'un treball per a l'assignatura de Cultura audiovisual en què havien de redescobrir la ciutat mirant-la com ho fa un fotògraf. ALICIA GARCÍA, alumna del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi “Puc retratar les expressions de les persones que són rares de veure, que criden l'atenció, que xoquen.” L'encarregada d'organitzar la mostra ha estat una altra alumna de l'escola, Carla Soler. En això ha consistit el seu treball de recerca. CARLA SOLER, alumna del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi “Jo em vaig posar en contacte amb els diferents centres cívics de Barcelona. I aquest em va contestar. I com que era del barri i tot. Doncs vam dir, bé, doncs ho fem aquí.” Han titulat l'exposició “Barcelona en blanc i negre”, en homenatge a fotògrafs de referència com Català-Roca o Leopoldo Pomés. La professora Mercè Amat va dividir la classe en parelles. Cada equip havia de plasmar la vida d'un dels districtes de la ciutat. MERCÈ AMAT, professora de Cultura audiovisual del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi “Hi ha hagut un abans i un després dels mateixos alumnes. Ells primer estaven en un niu, que és l'escola, i després han pogut veure... Primer descobrir racons molt bonics de Sarrià - Sant Gervasi, que té una part monumental molt xula. I l'altra és veure que realment no tothom tenen la mateixa sort que tenen ells. I que realment és una ciutat i un barri de contrastos.”

“Retrato expressions de persones que per mi són rares de veure, que em criden l’atenció, que em xoquen. Tracto de captar el moment just”, explica Alícia García, una de les alumnes del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi, situat al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, que han participat en l’exposició “Barcelona, en blanc i negre”, que es pot veure a l’Espai Putxet. La mostra ha estat el resultat d’un treball que han realitzat durant mesos en l’assignatura de Cultura audiovisual. “Havien de redescobrir la ciutat tot mirant-la amb ulls de fotògraf, fer un homenatge als fotògrafs que havien retratat Barcelona en blanc i negre, com els mestres Francesc Català-Roca i Leopoldo Pomés”, explica Mercè Amat, professora de l’assignatura de Cultura audiovisual del Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi. El resultat ha estat una exposició amb 29 fotografies, seleccionades pels mateixos alumnes entre les centenars que n’han fet, en què es mostren diversos instants de la vida als barris de Barcelona.

La professora Mercè Amat va dividir la classe per parelles. Cada equip havia de captar la vida de la gent en un districte. El resultat del projecte es pot veure al centre cívic del Putxet fins al 27 de gener. L’organització de la mostra ha estat precisament part del treball de recerca que havia de fer una altra de les alumnes, Carla Soler. “Em vaig posar en contacte amb els diferents centres cívics de Barcelona. I aquest em va contestar. La Núria Tarragó, coordinadora de l’Espai Putxet, em va donar totes les facilitats. I com que era del barri vam decidir que ho faríem aquí”, explica la Carla. Mercè Amat explica que per als seus alumnes ha estat una experiència que els ha permès adonar-se de les diferències que hi ha als barris. “Hi ha hagut un abans i un després per als alumnes. Ells estaven en un niu, a l’escola, i gràcies a aquesta feina que han fet, han pogut descobrir racons molt bonics de Sarrià – Sant Gervasi, que té una part monumental molt maca, però també han pogut adonar-se que no tothom té la mateixa sort que tenen ells. Aquest districte és un espai de contrastos”, recalca Amat.