La meteorologia, el medi ambient, la sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2030 són els eixos temàtics d”El nou temps del Picó‘, un programa d’entreteniment, dinàmic i divulgatiu per a tots els públics. Amb dades, anècdotes i curiositats, entrevistes a especialistes, astronomia, música i molta participació dels seguidors fidels d’Alfred Rodríguez Picó. I amb la presència també de grans experts i col·laboradors, com el divulgador ambiental José Luis Gallego.

El meteoròleg torna a betevé amb l’experiència de 10 anys al capdavant d”El temps del Picó’, un programa que va esdevenir referència en el tractament de la meteorologia i el medi ambient per la seva vocació divulgadora i per tenir una comunitat de fans molt implicada.  

L’ingredient principal d”El nou temps del Picó’ serà la meteorologia, per descomptat, però també es plantejaran preocupacions mediambientals relacionades amb el canvi climàtic i la seva incidència i context. Es parlarà sobre l’ús eficient de l’energia, l’estalvi d’aigua, la mobilitat sostenible, el consum responsable, el descobriment i la conservació de la natura, i la prevenció i recollida selectiva dels residus per facilitar-ne el reciclatge, entre molts altres temes. 

L’Agenda 2030 i els ODS (objectius de desenvolupament sostenible) de l’ONU també estaran molt presents al programa. Parlarem de quines accions concretes s’estan duent a terme en el nostre entorn més immediat, com es materialitzen aquestes propostes i àrees a treballar més genèriques en iniciatives i innovacions més concretes i específiques. 

També parlarem de meteorologia a través del cinema, la música, els còmics, la pintura i les arts en general, sempre des d’un vessant entretingut i amb sentit de l’humor. La vinculació de les arts i la meteorologia es plasmarà en una selecció d’imatges en què la natura s’expressa amb tota la seva força i bellesa amb una peça musical que l’acompanyarà, i que després es podrà trobar en una llista de Spotify creada per al programa. 

‘El nou temps del Picó’ es podrà seguir:  

‘El nou temps del Picó’ és una proposta de TaikoMeteorologia per a betevé i la XAL. 

Alfred Rodríguez Picó torna a betevé amb ‘El nou temps del Picó’. Autor: Clarens Val / betevé

Alfred Rodríguez Picó

“Durant 10 anys vam fer per a betevé ‘El temps del Picó’. Estic molt content i il·lusionat d’anunciar-vos la tornada amb ‘El nou temps del Picó’. Cada diumenge al vespre tindreu una cita amb anticiclons, borrasques, pedregades, boirines i llampegades. Els fenòmens meteorològics, la infinitat de microclimes que té el nostre país es trobaran cada diumenge al vespre a través de betevé i la XAL. Vídeos espectaculars, la relació del cinema, literatura, pintura, música… amb la meteorologia, entrevistes d’actualitat i moltes coses més. Cada setmana viatjarem a un racó de Catalunya amb unes peculiaritats climàtiques i paisatgístiques específiques i també contactarem amb un català que visqui en algun indret del planeta perquè ens expliqui com s’adapta a la meteorologia de la zona. Una atenció especial tindrà un apartat dedicat al medi ambient amb el gran comunicador sobre la matèria José Luis Gallego… ens hem de posar les piles! Per primera vegada a la història de la televisió catalana tindrem també una secció dedicada a l’astronomia, hi ha molta més afició que no ens pensem!, veurem el cel per damunt dels núvols. No hi faltaran concursos per a les millors fotografies meteorològiques enviades pels teleespectadors i tenim un munt de regals per a vosaltres: cada mes sortejarem una estació meteorològica completa, un telescopi, llibres de meteorologia… tot amb un llenguatge planer, didàctic i divertit; ens ho volem passar molt bé i ho volem compartir amb vosaltres. I tot plegat, amb Taikometeorologia com a garantia de la millor informació. Ja ho sabeu, cada diumenge al vespre vull acompanyar-vos per gaudir de la natura, de la meteorologia… això sí, estigueu ben equipats!, tingueu preparat el paraigua, l’impermeable, els guants, la bufanda… o potser el banyador. ‘El nou temps del Picó’ us espera!”.