Els Lluïsos de Gràcia aprofitaran la subvenció per afrontar una sèrie de reformes que posaven en perill la viabilitat de l'entitat. La partida, de 455.000 euros, es destinarà a assolir la llicència d'activitats i incrementar l'accessibilitat i la seguretat de l'edifici. Una altra entitat gracienca, el Centre Moral, rebrà 215.000 euros per adaptar el teatre a la normativa. Fa tres anys ja en van reformar l'escenari i tot el sistema elèctric. Ara, han d'obrir una segona porta d'evacuació, adaptar els lavabos i construir-ne un per a persones amb mobilitat reduïda. També posaran un teló antiincendi i faran unes escales més àmplies per baixar als vestidors. A l'Ateneu dels Lluïsos d'Horta ja han fet la reforma. L'any passat van demanar un crèdit per legalitzar l'entitat i ara, els 112.000 euros que rebran de l'Ajuntament serviran per pagar bona part del crèdit. NURIA FONT presidenta de Lluïsos d'Horta "Vem fer el passadis d'evacuació que hi havia les escomesses electriques i les vem resituar per ampliar el passadís per evacuar la sala en cas d'incident." Encara els queda pendent, però, rehabilitar-ne la platea. La platea, juntament amb el pati de butaques, és l'obra que li falta al Centre Sant Vicenç de Sarrià després que el 2011 en van reformar la caixa escènica. Amb aquesta subvenció, que és de 368.000 euros, el Centre Sant Vicenç vol començar la segona fase de reformes, a principis de l'any vinent.

L’Ajuntament ha impulsat un programa per a la rehabilitació d’auditoris i teatres, de la qual es beneficiaran quatre entitats històriques de la ciutat. Amb una dotació pressupostària de 1.150.000 €, les partides serviran per millorar la seguretat dels teatres, insonoritzar les sales i eliminar-hi les barreres arquitectòniques. El consistori vol donar suport als centres culturals de proximitat i que les entitats puguin assumir més protagonisme.

Els Lluïsos de Gràcia aprofitaran la subvenció per afrontar una sèrie de reformes que posaven en perill la viabilitat de l’entitat. Amb 455.021 euros, destinarà aquesta partida a assolir la llicència d’activitats, incrementar l’accessibilitat i la seguretat de l’edifici, millorar les condicions del teatre i disposar de majors espais per a l’ús dels socis. En un comunicat, l’entitat assegura que el projecte de reforma estarà a disposició dels socis i que les obres podrien estar enllestides el 2014.

Una altra entitat gracienca, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, rebrà 215.000 euros per adaptar el teatre a la normativa. Podran obrir una segona porta d’evacuació, adaptar els lavabos a la normativa i construir-ne un per a persones amb mobilitat reduïda, posar un teló antiincendi i fer unes escales més àmplies per baixar als vestidors.

Pel que fa als Lluïsos d’Horta, l’entitat rebrà 112.000 euros, que destinaran per pagar part del crèdit que es va demanar el 2011 per començar les obres d’adequació del centre. En aquest període s’ha adaptat els subministraments d’electricitat, aigua i gas per poder adequar el passadís d’emergències a les noves mesures de seguretat. També es va insonoritzar una de les sales d’actes.