JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència "Que a la gent no se li demanin carnets i que la gent que treballi en aquesta administració ho faci per la seva vàlua professional i no per les seves idees polítiques."

Xavier Artigas, codirector del documental ‘Ciutat morta’, torna a col·laborar amb l’Ajuntament de Barcelona. Artigas treballa de nou pel consistori després del rebombori creat per l’emissió d’aquest documental que parlava d’un desallotjament de l’any 2006, al carrer de Sant Pere Més Baix, en què un agent de la Guàrdia Urbana va resultar ferit greu durant una actuació contra una festa en un local ocupat.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha explicat que Artigas no havia treballat de nou pel consistori “perquè criticava l’actuació del govern municipal” i ha celebrat que l’Ajuntament torni a comptar amb aquesta figura. Segons Asens, la voluntat del nou govern és “que a la gent no se li demanin carnets”, sinó que treballi a l’administració “per la seva vàlua professional i no per les seves idees polítiques.”

En aquesta ocasió, el documentalista Xavier Artigas ha elaborat un vídeo sobre els assajos de la cavalcada de Reis de 2015 i en farà un altre sobre la d’enguany. Artigas ha qualificat de “mafioses” les pràctiques de l’antic govern municipal i ha afirmat que la decisió de “readmetre’l” l’ha pres un tècnic de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb qui col·laborava des de feia cinc anys.

En el moment de la polèmica, el llavors regidor de Cultura, Jaume Ciurana, va negar que la fi del contracte fos per raons polítiques i va explicar que a la ciutat hi havia molts professionals de la imatge i havia de “poder treballar tothom”.