L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha invertit 600.000 euros en l’adquisició de 78 obres d’art contemporani de 73 artistes, col·lectius i galeries amb seu a la ciutat i a l’àrea metropolitana. Les obres formaran part del Fons d’Art de l’Ajuntament de Barcelona, que les dipositarà en les diferents col·leccions del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), alhora que garantirà la seva circulació i visibilització.

Les obres adquirides han estat seleccionades per un jurat format per experts i directius del MACBA, de l’ICUB i del Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats, entre d’altres. En total, a la convocatòria, presentada el passat mes d’octubre en el marc del tercer pla de suport al teixit cultural de la ciutat, s’hi van presentar 3.285 propostes. L’objectiu és reconèixer i patrimonialitzar generacions que no estan plenament representades als fons públics i fer arribar recursos al conjunt del teixit vinculat a l’art a Barcelona.

La performance ‘Cos social’, de l’artista mallorquí Joan Morey, és una de les obres escollides.

Entre les adquisicions, hi ha fotografies, ceràmiques, escultures, pintures, audiovisuals i collages, però també dues planxes de cendra i un muntatge consistent en un endoll sobre el qual es projecta la seva mateixa imatge, entre d’altres. L’Ajuntament assegura que, entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar les obres, hi ha la seva qualitat, l’aportació al patrimoni de la ciutat, la trajectòria dels artistes i la seva vinculació amb la ciutat.