L’Ajuntament farà una injecció econòmica extraordinària de 2,4 milions d’euros per ajudar els equipaments culturals de la ciutat abans no arribin els 1,7 milions previstos en el pla de xoc cultural als barris. Alguns dels més beneficiats són la Sala Beckett, el projecte Brossa de La Seca i la companyia teatral La Perla 29.

El finançament extraordinari, de gairebé dos milions i mig d’euros, s’ha aprovat a la Comissió de Govern amb l’objectiu de reforçar el teixit cultural de la ciutat i crear nou públic. L’aportació se suma als 1,7 milions d’euros previstos per als equipaments culturals que es farà a partir del segon trimestre de 2017 en el marc del pla de xoc cultural als barris de la ciutat presentat aquest setembre.

D’aquest pressupost, 1,5 milions d’euros es destinaran a grans equipaments culturals com el MACBA, el MNAC, la Fundació Tàpies, el CCCB, entre altres consorcis i fundacions amb representació municipal. La resta es dividirà en tres grans projectes: la Sala Beckett —amb 500.000 euros—, el projecte Brossa —amb 300.000 euros— i la companyia teatral La Perla 29 —amb 130.000 euros—.

La intenció del consistori és facilitar a Sala Beckett la posada en marxa de la nova seu al carrer Pere IV estrenada a l’octubre i començar a crear un únic espai de referència sobre l’obra del poeta Joan Brossa en un projecte que vincularà l’actual fàbrica de creació de La Seca i La Seca 2.

La companyia teatral La Perla 29 també comptarà amb un ajut al finançament per continuar desenvolupant el projecte que estan duent a terme des de fa un any a la Biblioteca de Catalunya.