El finançament extraordinari, de gairebé dos milions i mig d’euros, s’ha aprovat a la Comissió de Govern amb l’objectiu de reforçar el teixit cultural de la ciutat i crear nou públic. L’aportació se suma als 1,7 milions d’euros previstos per als equipaments culturals que es farà a partir del segon trimestre de 2017 en el marc del pla de xoc cultural als barris de la ciutat presentat aquest setembre.

D’aquest pressupost, 1,5 milions d’euros es destinaran a grans equipaments culturals com el MACBA, el MNAC, la Fundació Tàpies, el CCCB, entre altres consorcis i fundacions amb representació municipal. La resta es dividirà en tres grans projectes: la Sala Beckett —amb 500.000 euros—, el projecte Brossa —amb 300.000 euros— i la companyia teatral La Perla 29 —amb 130.000 euros—.

La intenció del consistori és facilitar a Sala Beckett la posada en marxa de la nova seu al carrer Pere IV estrenada a l’octubre i començar a crear un únic espai de referència sobre l’obra del poeta Joan Brossa en un projecte que vincularà l’actual fàbrica de creació de La Seca i La Seca 2.

La companyia teatral La Perla 29 també comptarà amb un ajut al finançament per continuar desenvolupant el projecte que estan duent a terme des de fa un any a la Biblioteca de Catalunya.