Barcelona vol recuperar les nits de música en viu aquest estiu. Els concerts i festivals que acull la ciutat, habitualment durant els mesos d’estiu, formen part de l’ADN barceloní. Per això, i amb l’evolució favorable de la pandèmia, l’Ajuntament ha decidit posar fil a l’agulla i llençar un ajut econòmic per a aquells promotors que organitzin espectacles musicals a la ciutat.

La limitació dels aforaments de públic en els actes culturals de gran format està fent que els promotors hagin d’afrontar una reducció dràstica dels beneficis, mentre que els costos continuen sent elevats. Aquesta línia de subvencions estarà dotada amb 500.000 euros i es destinarà a ajudar-los a poder fer front als costos derivats de l’organització dels espectacles. Des de Barcelona de Serveis Municipals també s’han compromès a rebaixar en un 40 % el lloguer dels espais.

El consistori assegura que les subvencions suposaran un impacte directe en la contractació d’artistes i creadors. “Aquests ajuts han de permetre que els nostres músics, muntadors, artistes i tothom qui treballa en el sector de la música en viu tingui feina aquest estiu”, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Els promotors musicals han recollit el guant il·lusionats. Asseguren estar disposats i preparats per fer créixer la oferta cultural barcelonina.

Aquests ajuts han de permetre que els nostres músics, muntadors, artistes i tothom qui treballa en el sector de la música en viu tingui feina aquest estiu
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

El Fòrum i l’Anella Olímpica, els escenaris escollits

El consistori ha declarat que aquestes subvencions estan adreçades a qualsevol promotor, gran o petit. Com a requisits demanen que els concerts se celebrin entre el 20 de maig i el 30 de setembre i que s’organitzin en els diversos emplaçaments gestionats per B:SM a l’Anella Olímpica i al Parc del Fòrum. Les entitats hauran de tenir una reserva ferma d’espai i data per a la celebració dels concerts.

Les mesures de seguretat seguiran els protocols del Procicat

Els protocols de seguretat sanitària que s’aplicaran en cadascun dels espectacles dependran de les restriccions que hagi marcat el Procicat en el moment del concert. L’Ajuntament preveu que la ciutat podrà acollir un centenar de concerts de maig a setembre i amb un màxim de 3.000 persones.

Els ulls posats en la prova pilot de Love of Lesbian

La prova feta en coordinació entre els promotors musicals, les autoritats sanitàries i l’Ajuntament de Barcelona en el concert de Love of Lesbian, celebrat al Palau Sant Jordi el dia 27 de març, ha estat el punt de partida. Tot i que encara no se’n coneixen els resultats, el consistori és optimista.