El festival de cinema BCN Film Fest comptarà en la segona edició amb la presència de la cineasta belga Agnès Varda, guanyadora d’un Oscar honorífic l’any passat i que presentarà al certamen el seu nou documental ‘Visages, villages’, amb què opta a l’estatueta al millor documental. El festival tindrà lloc als cinemes Verdi entre el 20 i el 27 d’abril.

Agnès Varda és una de les realitzadores de referència de la Nouvelle Vague francesa i responsable de pel·lícules com ‘Cleo de 5 a 7’ (1962), ‘Sin techo ni ley’ (1985) o ‘Los espigadores y la espigadora’ (2000). El seu nou documental ‘Visages, Villages’ es projectarà en el marc de la secció no competitiva del festival, Zona Oberta.

La segona edició del BCN Film Fest tornarà a oferir una programació centrada en les adaptacions d’obres literàries, relacionades amb algun fet històric o films biogràfics. Destaquen ‘La música del silencio’, de Michael Radford, centrada en la vida del cantant d’òpera Andrea Bocelli i protagonitzada per Antonio Banderas i Jordi Mollà; ‘Borg McEnrie’, de Janus Metz i amb l’actor Shia LaBeouf, i ‘En tiempos de luz menguante’, de Matti Geschonneck, film centrat en el final de la Guerra Freda i de la República Democràtica Alemanya. El certamen també dedicarà el cicle ‘Imprescindibles’ a l’obra del cineasta suec Ingmar Bergman, recuperant grans clàssics del cinema d’autor de tots els temps.