Són peces de dissenyadors africans reconeguts internacionalment que s'han pogut veure aquests dies al Palau Robert en la primera edició a Barcelona de l'Africa Fashion Week. LIBRADA ELA ASUMU, directora EWAISO "Es una oportunidad para estar en una ciudad tan de moda como es Barcelona, y creemos que es una oportunidad también, para que la gente descubra un poquito más África a través de sus diseños." L'ONG SOS Àfrica ha estat la impulsora d'organitzar aquest acte solidari que s'ha pogut veure a ciutats com París, Nova York, Praga o Londres. Tant els dissenyadors, les models com la resta de l'equip hi han participat de manera altruista. LILLY ALFONSO dissenyadora "Formar part de l'Africa Fashion Week Barcelona és molt important perquè situa Àfrica dins del mapa. Així que no només ho faig per mi, sinó que també ho faig pel meu país." MARIE ANGE coordinadora backstage "Soy la coordinadora, la coreógrafa, la profesora y coordino un poco lo que es el backstage y es donde los diseñadores tienen sus colecciones, intercedo entre el diseñador y los modelos para que todo salga como lo quieran ellos, y a partir de ahí a trabajar y a trabajar." La moda africana ha eclipsat el Palau Robert. Els models han brillat a la passarel·la amb colors vius i inclús han ballat ritmes africans. A banda de les pasarel·les i l'espai d'exposició dels disenyadors l'Africa Fashion Week Barcelona ha volgut brindar als seus assistents l'actuació de Brigitte Emaga.

L’Africa Fashion Week ha comptat amb la participació altruista de diferents dissenyadors de moda d’origen africà. El festival ha organitzat diferents desfilades, una subhasta benèfica, un espai d’expositors, un “showroom” de complements de moda afro, un lliurament de premis i una actuació musical a càrrec de Brigitte Emaga.

Els assistents han pogut gaudir de la desfilada de diferents col·leccions com la d’Ewaiso, una de les marques que ha participat en la primera setmana de la moda africana. L’entrada tenia un cost de 25 €, els diners recaptats aniran destinats a SOS Àfrica. Amb l’esdeveniment es vol mostrar no només el potencial del continent en el sector de la moda, sinó també el posicionament de què ja gaudeix.