Ahmad ha vingut a la ciutat a compartir la seva música a la plaça del Rei durant tot el dia. Ha arribat a Barcelona gràcies als organitzadors del Concurs Internacional de Música Maria Canals i a l’Associació Catalana per la Pau, que han volgut posar de relleu la problemàtica, aquesta vegada, a través de la música. Pel pianista és una oportunitat perfecta per traslladar el seu missatge als més petits, de fet, per a ell, és el més important.

Assegura que “aquests nens recordaran que un dia del 2017 van seure amb un noi sirià i la televisió dirà que els sirians, com jo, són terroristes. Llavors ells recordaran que van seure amb un noi sirià a tocar el piano i canviaran el món”.

Com Ahmad, ara, els refugiats que arribin a Catalunya apassionats per la música podran compartir concerts amb músics professionals a través del projecte Orpheus XXI.

Pianistes espontanis

Després del recital d’Ahmad, molts espontanis s’han sumat a la iniciativa demostrant les seves dots a les tecles. La majoria, atrets per la música que ressonava a la plaça, han conegut la iniciativa, tot i que d’altres ja n’estaven assabentats perquè eren habituals dels pianos al carrer del Concurs Internacional de Música Maria Canals.