La Filmoteca de Catalunya ha acollit la inauguració de la nova etapa que l’Acadèmia de Cine espanyola impulsarà a partir d’ara a Barcelona. Els vicepresidents Rafael Portela i Nora Novas; el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, i diversos acadèmics (els productors Tono Folguera i Valérie Delpierre o els cineastes Pilar Palomero i Juanjo Giménez) han estat presents a la inauguració, que ha inclòs la preestrena de ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa.

Segons Rafael Portela, “hem estat organitzant activitats regularment a Madrid i puntualment a ciutats que han acollit els Premis Goya. Barcelona és el lloc que més acadèmics té després de Madrid i la seva indústria audiovisual està obtenint premis. Creiem interessant iniciar activitats de forma continuada a Barcelona”. Activitats que consisteixen, bàsicament, en projeccions acompanyades de col·loquis amb els creadors de les pel·lícules “per apropar la ciutadania al cinema català i espanyol“, comenta Portela.

Preestrenes amb col·loquis

La preestrena de ‘Cinco lobitos’ ha precedit un col·loqui amb la seva directora, Alauda Ruiz de Azúa, l’actriu Laia Costa i la realitzadora Isabel Coixet. La pel·lícula va ser la gran triomfadora del darrer Festival de Màlaga, on va guanyar els premis a millor pel·lícula, millor guió i millor actriu (ex-aequo per a les dues protagonistes, Susi Sánchez i Laia Costa).

L’activitat següent serà la preestrena, també al maig, de ‘Costa Brava, líbano’, de Mounia Akl , amb una posterior trobada amb la seva coguionista, Clara Roquet.