Jocs Florals Escolars Barcelona

Els Jocs Florals Escolars, que enguany celebren la 29a edició, han arribat al punt final amb l’acte de cloenda al Saló de Cent de Barcelona. La trobada ha servit per fer un reconeixement al centenar de nens i joves finalistes arribats de tots els districtes de la ciutat que han cursat primària i secundària. A més, s’ha distingit la tasca literària que han fet diversos alumnes d’educació especial.

A la cita hi ha anat com a convidat especial el poeta barceloní Josep Pedrals, qui ha fet una intervenció inicial per parlar de la poesia i la literatura. En l’acte s’ha conegut els 10 guanyadors de les diverses categories i s’ha pogut escoltar alguns fragments dels títols guardonats. Un dels moments més atractius de la trobada ha estat quan alguns alumnes han teatralitzat diversos poemes mentre sonava la música protagonitzada pels estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Poeta Maragall.

El president del Consorci d’Eduació de Barcelona, Josep González-Cambray, ha destacat la importància de fomentar la creació literària entre els alumnes perquè els ajuda a prendre decisions en un futur. González-Cambray ha afegit que l’entitat “vol donar visibilitat als diferents certàmens literaris de la ciutat i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país”.

Als Jocs Florals Escolars de Barcelona hi han participat 2.000 alumnes de 350 centres educatius de Barcelona.

Els guanyadors del certamen participaran el 15 de juny en la sisena edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya. L’esdeveniment es farà a les Cotxeres de Sants.