sales de música reobertura

Quan la reobertura total de l’oci nocturn sembla més a prop, l’Acadèmia Catalana de la Música recorda que la major part del sector musical continua parat. Per això, demana recuperar els concerts i les activitats relacionades amb la música. A més, assegura que això ajudaria a pal·liar els problemes de salut derivats de la pandèmia.

Problemes econòmics en el sector musical

L’Acadèmia denuncia que a Catalunya s’ha condemnat a la ruïna econòmica la majoria dels professionals, empreses i entitats del sector i que les actuals restriccions fan molt difícil la viabilitat de molts projectes i iniciatives, fet que exclou la recuperació d’una part significativa de l’activitat del sector.

Catalunya i Espanya són la zona amb més restriccions per a les seves sales de concerts d’Europa, tot i ser el segon territori europeu amb la major taxa de població vacunada amb pauta completa.

A més, tot i la impossibilitat de recuperar la normalitat, denuncia que el govern no ha articulat cap ajuda als músics i professionals del sector des del febrer passat.

Música i salut

Des de l’Acadèmia de la Música es destaca que la música és salut i es fa referència a un informe de l’OMS publicat el 2019 que recomana incloure l’art i la cultura en els sistemes sanitaris pels beneficis que tenen. L’informe apunta que escoltar música ajuda a controlar el nivell de glucosa en sang i que practicar-ne millora la gestió de l’estrès. També afegeix que ballar proporciona beneficis al cos i la ment.

Pocs contagis en els esdeveniments musicals

Un altre aspecte que destaca l’Acadèmia és que els contagis en els esdeveniments musicals són mínims. Fa referència a les dades publicades pel Departament de Salut durant l’estiu i cita que la celebració dels tres festivals massius a la cinquena onada va tenir una repercussió de contagis insignificant: 800 casos atribuïbles als festivals de 140.000 positius de la cinquena onada, és a dir, un 0,006 %.