El Museu de la Música té una norantena de guitarres. De tot tipus. Aquesta, per exemple, té un doble mànec. D'altres incorporen dibuixos que les converteixen en autèntiques obres d'art. I entre les més modernes, també n'hi ha alguna d'elèctrica. Ara es poden veure i conèixer amb unes visites guiades que aproximen els visitants a la història de totes aquestes guitarres i altres instruments de corda pinçada. La joia de la corona és aquesta. La guitarra dels lleons, anomenada així perquè a la marqueteria hi apareixen aquests animals. JAUME AYATS "És com una mena de petit misteri aquesta guitarra. La podríem data d'entre 1690 i 1700 , per tant és d'una gran antiguitat i a més a més té un so perfecte." L'altra obra més preuada és aquesta, elaborada el 1859 pel constructor sevillà Antonio de Torres, un mestre considerat l'Stradivarius de les guitarres. Però aquí l'instrument de corda pinçada més antic no és una guitarra, sinó aquest llaüt, que té més de 500 anys. JAUME AYATS, director del Museu de la Música "Això sí que és gairebé un miracle, tenir un instrument en bon estat i complet del 1.500 això realment no és gens habitual." Amb les visites guiades es vol atraure l'atenció del públic local, i sobretot de turistes, per ampliar les 30.000 visites que té cada any el Museu. La ruta s'acaba amb un concert. Evidentment, de guitarra.

L’instrument de corda pinçada més antic que hi ha al Museu de la Música data del segle XVI. És un llaüt que també es pot veure a la col·leció de guitarres que el centre ha posat ara a disposició de tots els visitants, unes 30.000 persones cada any. A més de fer-hi visites guiades, s’ofereixen concerts de vint minuts al final del recorregut.

Especialistes en la interpretació de música antiga com Jacob Lenson i Belisana Ruiz seran els responsables d’interpretar, amb guitarres de la col·lecció, peces de compositors com Isaac Albéniz, Ferran Sor o Lluís del Milà. De dimarts a diumenge se’n faran dues sessions, a les 15.30 i a les 16.30, a les quals podran assistir, com a màxim, una seixantena de persones.

Les visites guiades es poden seguir en català, castellà, anglès i francès. I per als qui ho demanin expressament, també se’n faran en rus i en italià. Tot plegat, per una entrada d’entre 13 i 15 euros.