El proper dissabte 15 de maig entre les 18 i les 22 h, tindrà lloc de nou La Nit dels Museus. Després d’un any d’aturada per la pandèmia, en aquesta nova edició hi prendran part 74 equipaments i espais de vuit ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma.

Els 74 espais es podran visitar de forma gratuïta durant aquesta nit, que inicialment s’havia previst fins a les 21 h, però que amb la fi de l’estat d’alarma s’ha decidit allargar fins les 22 h.

Així es podran veure exposicions com les retrospectives de Félix González-Torres “Política de relació”, al MACBA, i de Nanni Balestrini “La violència il·lustrada”, a La Virreina; dues maneres de veure i viure la dissidència i el compromís. Aquests conceptes també són presents a “Per una educació en llibertat”, a El Born Centre de Cultura i Memòria. Quant a la redescoberta del passat, trobem “La guerra infinita” al MNAC i “Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra” al Museu Marítim.

Des d’una altra perspectiva, es podrà visitar “El somni americà. Del pop a l’actualitat” al CaixaForum, i, anant molt més lluny, “Mart. El mirall vermell” al CCCB. També hi ha experiències immersives com ara “Symphony”, al CaixaForum, o “Can Negre 360°”, al Centre Jujol.

Quatre espais se sumen a La Nit dels Museus

En aquesta edició, se sumen quatre espais nous a La Nit dels Museus. Són Can Fontanet, al barri de Sant Andreu; la Casa de l’Heura, de Badalona, i el Castell i el Museu Palau Mercader, de Cornellà.

A més de les visites gratuïtes, qui s’apropi als museus tindrà a l’abast diverses activitats per a totes les edats: des de visites guiades fins a tallers, jocs de pistes, un joc d’escapada, una gimcana i concursos, i també concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre. També hi ha nombroses visites guiades, com les del Servei d’Arqueologia a l’aqüeducte, la muralla romana i el Mercat de Sant Antoni; el Born o el Castell de Montjuïc.

Una nit segura

Aquesta edició de La Nit dels Museus es realitzarà en unes condicions especials per garantir la seguretat durant la visita a tots els equipaments, seguint totes les recomanacions sanitàries per evitar contagis de coronavirus.

Per tal de garantir la visita al centre escollit, es recomana informar-se amb antelació de les condicions particulars de cada espai i comprovar si cal reservar per accedir-hi, tant pel que fa a les exposicions com a les activitats específiques que s’hi duen a terme.