Un any més la Nit dels Museus torna a Barcelona amb entrades gratuïtes a exposicions temporals, col·leccions permanents i activitats per a totes les edats. Enguany hi participen 74 equipaments i vuit ciutats de l’àrea metropolitana.

Cal tenir en compte que es tracta d’una edició especial pel context de pandèmia i, per tant, cal informar-se amb antelació de les condicions i posar-se en contacte amb l’espai que es vol visitar per comprovar si cal reserva prèvia per accedir-hi.

Aquestes són algunes de les propostes més destacades per gaudir de la jornada durant aquest dissabte 15 de maig de 18 h a 22 h:

Redescobrir la història de Barcelona

Diversos equipaments del Museu d’Història de Barcelona oferiran visites guiades. Alguns dels espais del MUHBA que obriran les seves portes són la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella, la Casa del Guarda del Park Güell, El Call, el d’Oliva Artés, el de la Plaça del Rei, el del Refugi 307 i el de la Via Sepulcral Romana.

S’hi pot fer la reserva prèvia a través d’aquest enllaç.

Joies arquitectòniques per tota la ciutat

També es podran visitar joies arquitectòniques com La Pedrera, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Palau Güell o el Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Al Castell de Montjuïc s’hi farà un espectacle de dansa.

sant pau

Arqueologia i música al Born CCM

Al Born Centre de Cultura i Memòria s’hi pot visitar l’exposició ‘Per una educació en llibertat’, una mostra sobre el sistema educatiu a Barcelona des de principis del segle XX fins a la dècada dels setanta. A més, s’hi pot veure l’exposició fixa sobre intervencions arqueològiques del recinte.

També es faran concerts, a la Sala Moragues, de l’Escola de Música del Taller de Músics.

Jaciment del Centre de Cultura i Memòria del Born

La ciència: un imprescindible

Una proposta que no podia faltar en aquesta Nit dels Museus és la del CosmoCaixa. Tecnologia, natura, animals, univers… En aquest espai, tant grans com petits podran gaudir de les diverses exposicions i activitats relacionades amb el món de la ciència. Un dels protagonistes en aquest espai és el taller ‘Sota pressió’ per entendre què és la pressió atmosfèrica i els efectes que té.

Art en diferents formats

Aquesta jornada també ofereix diverses propostes relacionades amb el món de l’art. El CaixaForum proposa una visita a l’exposició ‘El sueño americano. Del pop a l’actualitat’, un taller familiar sobre pintura i un microconcert de Nerea Bassart Trio. També a Montjuïc, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) obre les portes a les seves grans col·leccions.

I, entre altres propostes per tota la ciutat, a la zona del centre es pot visitar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona o gaudir d’un recital de poesia a La Virreina.

Aquestes són només algunes idees per gaudir de la Nit dels Museus 2021, però al programa hi podeu consultar moltes més activitats.