El fotògraf brasiler Caio Reisewitz (Sao Paulo, 1967) se centra en la relació difícil entre natura i acció humana en la quarta exposició individual a la Galeria Joan Prats. La mostra coincideix en la celebració dels 45 anys de la galeria, que va obrir el 23 de març del 1976 a la rambla de Catalunya, en el local de l’antiga barreteria de Joan Prats. Aquest local, l’interior del qual va realitzar l’arquitecte Sert, el van haver de tancar el 2014, quan van concentrar l’activitat al local de Balmes, 54. La mostra es podrà veure fins al 9 de maig.

El crit d’alerta de la natura

Amb la mostra “Recado da mata”, Caio Reisewitz vol transmetre el missatge de la selva. El projecte sorgeix arran de la lectura dels llibres de dos pensadors i líders indígenes, ‘A queda do céu’ [‘La caiguda del cel’], de Davi Kopenawa i Bruce Albert, i ‘Ideias para adiar o fim do mundo’ [‘Idees per a posposar la fi del món’], d’Ailton Krenak.

El fotògraf es fa seu un conte segons el qual la selva amazònica ens alerta que està sent destruïda per l’home, i per fer-hi més èmfasi se serveix de diferents estratègies, com l’ús del collage o els grans formats, jugant amb la velocitat de captura per aconseguir uns paisatges màgics, gairebé místics.

45 anys de la Galeria Joan Prats

La mostra coincideix amb els 45 anys de la galeria. El 23 de març del 1976 Manuel i Joan de Muga la van inaugurar a la barreteria de la rambla de Catalunya, amb una mostra de Joan Miró. Van portar una obertura cultural a la ciutat amb artistes internacionals com Robert Motherwell i també promovent artistes locals com Hernández Pijuan, Ràfols Casamada o Perejaume.

Homenatge a Joan de Muga

Diferents artistes vinculats a la galeria estan treballant en una exposició homenatge a la tasca de Joan de Muga, que va morir l’any passat a l’edat de 73 anys. Aquesta mostra es podrà veure a finals d’any a la seu actual del carrer de Balmes i anirà acompanyada d’una publicació.