La xarxa de restauradors DO Sants i els Castellers de Sants impulsen la iniciativa gastronòmica Tastet Borinot amb l’objectiu de promocionar la festa del 29è aniversari de la colla castellera santsenca, que tindrà lloc aquest diumenge. Durant tota la setmana els 24 establiments adherits a la DO Sants ofereixen tapes i plats inspirats en el món casteller. La iniciativa té ressò a les xarxes socials a través de l’etiqueta #TastetBorinot, en què restauradors i clients hi pengen imatges amb els plats castellers amb la idea d’animar tothom a participar a la festa.

Es tracta de la tercera iniciativa que la DO Sants promou des que es va crear la xarxa a principis del 2021. Les dues primeres van ser “cites golafres” amb plats inspirats en productes de temporada com els calçots i els carbassons, que es van nomenar respectivament Sants fa olor de calçot i Fot-li al carbassó. En aquesta ocasió la inspiració per als restauradors ha estat el món casteller. Per això la majoria dels plats i tapes tenen una estructura que recorden la forma piramidal i vertical dels castells.

La iniciativa Tastet Borinot s’ha desenvolupat durant una setmana. Durant aquest temps els restauradors han adaptat algunes de les tapes i plats dels menús a la temàtica castellera. El Terra d’Escudella, per exemple, ofereix un 3d9 de calamars a la romana. En el cas del restaurant Zarautz, han modificat lleugerament el seu pintxo de llom amb formatge brie donant-li una forma més vertical. També ho ha fet el restaurant Can Coca, que ha reconvertit el seu pollastre arrebossat amb salsa teriyaki en un castell de gama extra.

Una festa que significa la tornada a la normalitat després de la pandèmia

Diumenge les camises grises dels Castellers de Sants ompliran de nou la plaça de Bonet i Muixí per festejar l’aniversari de la colla. Serà la celebració dels 29 anys dels borinots, una festa que no s’havia pogut celebrar amb normalitat des del 2019. Aquest cop els borinots esperen la cita amb molta més il·lusió que en altres ocasions. “Preveiem que serem més de 300 camises a plaça per celebrar l’aniversari i això és motiu d’orgull i celebració perquè han estat dos anys complicats per a la colla,” explica Adrià Pérez, un dels presidents dels Castellers de Sants.

Esperem omplir la plaça amb 300 camises grises
Adrià Pérez, Castellers de Sants

La iniciativa gastronòmica està tenint ressò a les xarxes socials a través de l’etiqueta #TastetBorinot. Els organitzadors han proposat als participants compartir i etiquetar les seves fotografies dels plats castellers amb l’objectiu de fer caliu i animar santsencs i barcelonins en general a participar de la festa d’aniversari borinot.