La colla de Diables de les Corts es va crear ara fa 25 anys i per celebrar-ho han publicat un llibre de versots. Els versots són composicions poètiques satíriques que utilitzen habitualment els diables per riure’s de la vida pública. En aquest cas però, els utilitzen per parlar del món del foc i de la història de la colla. “Ha estat una oportunitat per mirar què hem fet i recollir-ho tot en un llibre”, comenta Sergi Osete, president actual dels Diables de les Corts.

La creació del llibre ha estat molt col·laborativa ja que hi han participat escriptors i il·lustradors de la colla de diferents edats i que han format part de la colla en diferents moments. El llibre es pot comprar a la llibreria del barri El Gat Pelut.

Recuperar tradicions

La colla de Diables de les Corts es va crear a la plaça de la Concòrdia, en un moment en què al barri hi havia poques entitats. En aquell moment, es van proposar no només organitzar activitats relacionades amb la cultura del foc i la percussió sinó també fer reviure algunes tradicions que s’havien perdut o s’estaven perdent al barri, com l’enterrament de la sardina o la celebració del Carnaval.

L’1 de juny, correfoc d’aniversari

Quan va néixer la colla, el 1994, només eren 12 persones i ara ja en són unes 60. Això els permet poder organitzar més activitats i que siguin més grans: “Tens molts més recursos perquè tens molta més gent que s’hi implica”, comenta Núria Capdevila, membre de la colla gairebé des del principi.

Gràcies precisament a tota aquesta participació, pels 25 anys han pogut preparar un calendari farcit d’activitats en què l’estrella serà el gran correfoc que estan preparant per al proper 1 de juny. També tenen previst fer una exposició fotogràfica a la seu del districte coincidint amb la Festa Major de les Corts.