La nova edició de primavera del Barcelona Districte Cultural 2022 té programades un total de 232 funcions des de principis de febrer fins a finals d’abril. Per a l’onzena edició, el projecte manté la xifra de 34 equipaments distribuïts pels 10 districtes de la ciutat. Enguany es consolida la participació dels tres centres cívics que es van incorporar a la darrera edició: Casa Groga (Horta-Guinardó), Guinardó (Horta-Guinardó) i Trinitat Vella (Sant Andreu).

La programació inclou 28 propostes d’espectacles en viu: nou muntatges de teatre, nou concerts, quatre espectacles de dansa i sis espectacles de circ. A més, hi haurà tres sessions audiovisuals familiars dinamitzades del Petit Cineclub i quatre títols més que formen part del cicle de documentals musicals en col·laboració amb l’In-Edit Festival.

28 propostes de teatre, música, dansa i circ

El teatre té una part important a les edicions del Barcelona Districte Cultural. En aquesta ocasió s’hi inclouen propostes familiars i juvenils com ‘Les sirenes són calbes’ (Cia. DeLiri) o ‘La volta al món en 80 ties’ (Cia. La Protagonista). També hi ha obres dirigides al públic adult com ‘200.000 dones’ (Cia. Cándida), ‘Destination Moon’ (Paradiso 99 i Teatre Tantarantana) o ‘El que no es diu’ (Cia. La Pocket), entre altres propostes.

La música també sonarà amb concerts de diversos registres i estils: Valeria Castro amb Chiquita, el trap urbà i reivindicatiu de Miss Raisa, Caramelo a Kilo o La Prenda Roja. Es podrà gaudir de la música jazz en directe amb ‘Mira’, d’Irene Reig Trio, i el debut de La Reina amb la seva proposta ‘Soc jo’. Per als més petits també hi ha propostes com la de Rumba Menuda amb l’espectacle ‘Cançons per néixer i créixer’ o la proposta ‘¡Play!’, dels Ual·la.

Entre les propostes de dansa hi ha ‘Crisálida’, d’Antes Collado, ‘Terra’, de Silver Drops Dansa, i el retorn d’Àngel Duran amb ‘Unravel’. Pel que fa al circ, destaca ‘Home’, de la Cia. Cris-is, la nova producció de The Sistars titulada ‘Dai, ma aspetta’, o la proposta infantil de Guga&Silvia ‘Here we go’.

Més de 128.000 espectadors en cinc anys

Des de la primera edició, l’any 2017, han passat més de 128.000 espectadors pel Barcelona Districte Cultural, gràcies a l’ampliació progressiva del circuit. A la darrera edició d’octubre, malgrat les restriccions d’aforament per la covid-19, van passar 15.000 espectadors per les 236 funcions programades.