El maig del 1997, els Castellers de la Vila de Gràcia es van presentar en societat. Enguany, doncs, celebren el 20è aniversari de la colla i aquest cap de setmana n’ha estat el plat fort. Dissabte van dedicar una festa a la canalla i aquest diumenge han commemorat l’efemèride amb una diada a quatre bandes al costat de la Colla Jove de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Capgrossos de Mataró.

Els amfitrions han obert plaça amb el cinquè 3d8 de la temporada. A la segona ronda, han tornat a portar el 7d8, que ja van descarregar la setmana passada a la diada de Sant Ponç de Sant Cugat del Vallès. En la darrera ronda, han apostat pel cinquè 4d8 de l’any. Els Castellers de la Vila de Gràcia han rubricat l’actuació amb un vano de cinc.

Els Capgrossos se sumen a la soca a l’antiga

Pel que fa a l’actuació de les colles convidades, destaca el 2d8f dels Capgrossos de Mataró perquè, tot i ser una construcció coneguda pels mataronins, aquest cop l’han fet amb la soca a l’antiga. És a dir, els castellers de la pinya no han mantingut els braços a baix, com se sol fer en els castells folrats, sinó que els han mantingut enlaire. Amb aquest mètode es vol protegir millor les cervicals dels castellers. Des de fa més d’una temporada, els Castellers de Sants treballen aquest sistema. El cap de colla dels Capgrossos, Cugat Comas, els ho ha volgut reconèixer a través de Twitter.

Resum de la diada:

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d8, 7d8, 4d8, vd5.

Colla Jove de Tarragona: 5d8, 4d8ac, 4d8, pd6 i 3p4.

Nens del Vendrell: 3d8, 2d8f, 4d8, vd5.

Capgrossos de Mataró: 4d8, 3d8, 2d8f i svd5.