Aquest cap de setmana el carrer de Girona s’ha transportat a finals del segle XIX. Els comerciants i restauradors de la zona s’han vestit d’època per celebrar la 14a Fira Modernista de la ciutat. El carrer s’ha omplert d’activitats lúdiques i culturals. En total, s’han muntat 180 carpes i més de 40 activitats relacionades amb el Modernisme.

El carrer de Girona, entre el carrer de Diputació i l’avinguda de Diagonal, s’ha vestit d’època. La gent que s’ha acostat fins allà ha pogut gaudir de la 14a Fira Modernista de Barcelona impulsada per l’Associació de Comerciants i professionals de CorEixample. Aquesta cita, ja consolidada, s’emmarca dins la Festa Major de la Dreta de l’Eixample.

Al llarg del cap de setmana s’han programat una quarantena d’activitats que han transportat als visitants als segles XIX i XX, alhora s’han muntat 180 carpes amb elements modernistes o artesans. També s’hi celebren activitats culturals per a tota la família pròpies del moviment cultural. Fins a una vintenta de persones de les persones que s’han apropat fins a la zona ho han fet vestits d’època per representar el modernisme en estat pur.

Aquest diumenge, un dels atractius de la fira ha estat la Bicicletada Modernista. Han fet un recorregut en bicicleta que recorre  els edificis i monuments modernistes més emblemàtics de Barcelona, com la Sagrada Família, Casa Batlló o La Pedrera. Una desena de participants han pogut veure una trentena d’obres arquitectòniques. L’únic requisit que l’organització posava per participar en l’acte era que s’anés vestit d’època. Un altre dels plats forts ha estat una desfilada d’una desena de cotxes antics, que han recorregut diversos  carrers de l’Eixample.

Aquest any la fira està dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal per commemorar els 100 anys de la seva mort. Vidal és una de les poques pintores modernistes que va convertir la seva passió en la seva professió.