Sónar de rècord. 121.500 assitents. Una xifra que suposa un 24% més de públic que l'any passat. I tot això malgrat l'increment de 13 punts de l'IVA cultural. L'aposta de l'organització de traslladar el festival al recinte firal de Montjuïc els ha sortit rodona. ENRIC PALAU, codirector del Fetsival Sónar "Hem millorat en circulació i la manera com es presenten els continguts. També la qualitat de l'espectacle i moltes activitats a la vegada." Un 55% del públic que ha passat pel festival d'enguany ha estat internacional. Els britànics i francesos encapçalen el rànquing de visitants. El públic autòcton hi continua fidel. Fins i tot alguns s'ho prenen com una activitat familiar. HELENA CARBONELL "L'espai està bé. És més gran. Si no no haguéssim pogut venir amb la nena." Al llarg d'aquests dies l'activitat al voltant de Montjuïc s'ha vist alterada. Al Poble Espanyol ho han aprofitat per muntar festes paral·leles al festival vinculades també a la música electrònica. El resultat ha estat òptim: Han augmentat un 15% l'afluència de gent. Bona part d'aquest nou públic lluïa la polsera del Sónar. SALVADOR ROVIRA, assistent de direcció del Poble Espanyol "Que el Sónar estigui al costat de la muntanya ens beneficia a tots. A vegades, la muntanya s'oblida i això serveix perquè la gent la conegui. Tenim més trànsit de gent." És clar que, després de tantes hores de festa, alguns acaben baldats.

El festival de música electrònica Sónar ha complert 20 anys a Barcelona i ho ha fet batent el rècord històric d’assistència. Segons ha explicat el codirector de l’esdeveniment, Ricard Robles, el canvi d’ubicació cap un espai més gran com el que ofereix la Fira de Barcelona ha permès guanyar en qualitat la programació diürna.

Enguany el 55% del públic ha estat internacional: el primer lloc l’ocupen els britànics, seguits dels francesos. Segons els organitzadors, el volum que més ha crescut ha estat el  del públic italià. Pel que fa als assistents espanyols, el 43% és de Barcelona i la seva àrea metropolitana, el 26% de Catalunya i el 30% ha vingut de la resta de l’Estat.

Els altres dos directors, Enric Palau i Sergio Caballero han fet una valoració molt positiva d’aquesta edició, que ha celebrat el primer Sónar+D, la cita professional fruit d’una col·laboració amb la Mobile World Capital.