La Farmàcia Guinart és un dels establiments més estimats i reconeguts de Sant Andreu. És oberta des del 15 de novembre del 1896, gairebé 125 anys d’història i quatre generacions de la família segueixen atenent el públic i també fent fórmules magistrals darrere el taulell. Un equip de betevé es va endinsar en el seu passat l’any 2014.

Mobiliari i façana modernista

Joan Guinart

, ja jubilat, explica que tant el seu pare com ell i també els seus fills, titulars actuals de la farmàcia, han tingut especial cura per conservar l’antic mobiliari de fusta de melis, present en les prestatgeries de les parets i també al frontal del taulell de marbre. A més, estan a la vista del públic nombrosos pots de vidre i de ceràmica que contenien (i contenen) resines, fulles i arrels. L’exterior modernista de l’establiment també preserva tota la seva història, amb unes treballades portes de ferro forjat, els fanals amb vitralls emplomats de colors i el rètol de ceràmica del forn Xumetra. La Farmàcia Guinart està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

Un museu a la rebotiga

La rebotiga de la farmàcia s’ha convertit en un petit museu, un bagul dels records amb diferents vitrines que arriben fins al sostre on es conserven antics medicaments en desús, com unes capses metàl·liques de laxant Laxen Busto, pastilles de Panflavina, un envàs amb dues aspirines, comprimits de ferment làctic, genèrics de fórmules magistrals com el Polvo Estomacal Guinart, flascons d’essències i antigues fórmules. També hi tenen un lloc destacat antics receptaris, entre els quals el primer que va fer l’avi de Joan Guinart.