Ara fa tres anys que va penjar el seu primer vídeo a YouTube. En Roc, o més conegut com a Outconsumer, com molts altres "youtubers" va començar la carrera a Internet gravant-se a casa i comentant partides del famós videojoc de guerra 'Call of duty'. Avui, amb 500.000 seguidors al seu canal, aquest periodista esportiu comenta la jugada amb el seu equip de guionistes. Des de fa uns mesos, amb dos altres "youtubers", han fet el salt a la televisió i tenen el seu propi programa. ROC MASSAGUÉ, periodista "Volíem portar, en paraules textuals, el talent de YouTube a la tele, no per fer YouTube a la tele, sinó per posar en un altre mitjà gent que té talent i que ha demostrat que pot triomfar. També ha sigut YouTube un trampolí i una porta a moltes altres coses, no un fi en si mateix." Alguns dels monòlegs de Loulogio han aconseguit aplegar fins a sis milions de visites. YouTube ha estat una bona plataforma per donar-se a conèixer i fer un pas més a la seva carrera. LOULOGIO, "youtuber" i humorista "Es que no hay escaparate más barato, porque el coste es cero. Tú subes un vídeo a YouTube y no te cuesta nada. Al revés, te pagan por subirlo. Lo único que tienes que hacer es un contenido de calidad o, al menos, que tenga algo que a la gente le enganche." És el rei dels "youtubers" a Espanya. Es diu Rubius i el segueixen més de cinc milions de persones, tota una celebritat que no viu aliena a l'atenció mediàtica. Als Estats Units, Ray William Johnson és el més professional i ja té creat el seu propi xou. L'evolució dels "youtubers" és imparable i alguns, si tenen més de dos milions de visites al mes, es poden arribar a guanyar la vida amb la publicitat. Sigui com sigui, tots ells marquen la tendència de com es consumeix televisió al segle XXI.

Els “youtubers” es graven a casa o amb el mòbil parlant als seus seguidors a través d’una càmera web. Després pengen el vídeo al propi canal de YouTube, que mantenen gratuïtament. Molts passen sense pena ni glòria, però n’hi ha que acumulen milions de visites i es guanyen una audiència fidel. Si tenen més de dos milions de visites al mes, es poden arribar a guanyar la vida amb la publicitat.

Per exemple, en Roc Massagué, més conegut com a Outconsumer, fa tres anys que va penjar el primer vídeo a YouTube. Avui, amb 500.000 seguidors al canal, aquest periodista esportiu ha fet el salt a la televisió i, junt amb altres dos “youtubers”, hi tenen un programa propi. Massagué diu que “YouTube és un trampolí que t’obre una porta a moltes altres coses, no un fi en si mateix”.

Alguns dels monòlegs de Loulogio han aconseguit aplegar fins a sis milions de visites. YouTube ha estat una bona plataforma per donar-se a conèixer i fer un pas més en la carrera d’humorista. Loulogio subratlla que, per triomfar a la xarxa, “has de crear contingut de qualitat o, almenys, que tingui alguna cosa que enganxi la gent”.