Molts usuaris de WhatsApp han rebut recentment un missatge que els alerta que el servei serà de pagament. Per no haver de pagar 0,01 € per cada enviament, es demana que l’usuari reenviï el text. L’avís es reafirma en el fet que els estats dels contactes mostren la paraula “unavailable”.

Efectivament, els usuaris que utilitzen l’aplicació poden veure aquesta frase en tota la llista de contactes. WhatsApp ha emès un twit per avisar de l’error i informar que estan treballant per resoldre’l.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/wa_status/status/273697196988309505″]

Independentment d’aquest fet, el preu de l’apliació, tal com es pot llegir a la web oficial, és de 0,76 € anuals.

Facebook també s’ha contagiat dels rumors. En els murs d’alguns usuaris es poden llegir uns comunicats amb què es pretenen protegir els drets d’autor dels continguts que es comparteixen a la xarxa social. Aquest text respon al rumor que la web canviarà les polítiques d’ús. Facebook ha respost que les suposades modificacions de la propietat de la informació dels membres de la xarxa social són falses. El missatge publicat per la companyia recorda que els usuaris controlen el continguts que publiquen i poden configurar com es comparteix aquesta informació.

Tot i publicar el text que passa d’un mur a un altre de Facebook, la normativa de la xarxa social deixa clar que els usuaris concedeixen una llicència no exclusiva transferible lliure de drets d’autor sobre els continguts que es comparteixen quan es donen d’alta.