Imatge del Rover Mars, que viatjarà cap a Mart el juliol de 2020. foto: NASA/JPL-Caltech

Més de 10 milions de persones d’arreu del món viatjaran l’estiu vinent cap a Mart en la propera missió espacial de la NASA. Dit així, sembla una broma o una notícia falsa, però el cert és que un microxip s’encarregarà de dur el nom de totes aquestes persones al planeta vermell.

La Rover Mars permetrà obrir portes a futures expedicions

La missió Rover Mars permetrà conèixer si hi ha hagut condicions habitables al planeta vermell en el passat més recent i saber si hi ha existit mai vida microbiana. La Rover Mars 2020 podrà recollir mostres bàsiques de les roques i sòls més interessants per a la ciència i, en una futura missió, podria retornar aquestes mostres a la Terra.

La Rover Mars 2020 intentarà facilitar també possibles missions futures al planeta vermell amb expedicions humanes, examinant si existeix al planeta aigua subterrània o si es pot produir oxigen a l’atmosfera per a expedicions futures. De la mateixa manera, també n’analitzarà el clima, la pols i les condicions ambientals.

La missió té previst l’enlairament durant el juliol de l’any vinent, per arribar a Mart el febrer del 2021.

Apuntar-se al “viatge” encara és possible fins a les 5.59 h d’aquest dimarts

La NASA va habilitar fa mesos un web per poder “volar” en aquest viatge, amb targeta d’embarcament inclosa!

btv el temps també viatjarà a Mart el proper estiu. Foto: NASA

Gairebé 10 milions i mig de persones s’han apuntat virtualment a aquest viatge. Més de 100.000 espanyols duran el seu nom en un microxip al planeta vermell. Si mai algú llegís aquest fitxer a Mart, trobaria com a curiositat que dels 10 milions de noms una quarta part són turcs. A l’altra banda de la moneda, només trobaria alguns escassos milers de noms africans: una mostra bastant imperfecta del que és el nostre planeta.

El formulari per inscriure-s’hi es mantindrà obert fins a aquesta matinada a les 5.59 h, una hora que pot semblar una mica estranya però que en la realitat coincideix amb la mitjanit de la costa est americana.