Pràcticament invisible, un diminut giny connecta aquestes ulleres amb el telèfon o la tauleta. SANTIAGO AMBIT, cofundador de Weon glasses "Lo que hacen es, a través de notificaciones mediante un LED, podemos recibir correos electrónicos, llamadas, WhatsApps, también cuentan con dos botones y puedes controlar la música, la cámara de fotos." Un pèl més estrambòtiques són aquestes ulleres del gegant japonès NTT Docomo que ben bé podrien sortir de la sèrie 'Bola de Drac'. Ens ensenyen una de les utilitats: traducció d'idiomes a temps real. Al mateix estand trobem un altre "gadget" intel·ligent. Una samarreta que permet monitoritzar el ritme cardíac a través del mòbil. Capítol a banda mereixen vehicles com aquests. Tenen de tot: navegació GPS, cerca d'adreces, ràdios en línia, missatgeria i trucades als contactes de l'agenda. Un dels més avançats és aquest model elèctric de BMW. MICHAEL NOTHNAGL, BMW "Tenim una aplicació que permet fer servir Facebook i Twitter al cotxe. També tens la possiblilitat de controlar remotament el teu vehicle des de casa: pots activar-ne la climatització o bloquejar-lo i desbloquejar-lo." "I encara relacionat amb l'automoció Telefónica presenta aquest casc intel·ligent, que és capaç d'avisar directament els serveis d'emergència en cas que el qui el porta pateixi un accident." Més quotidià però igualment sorprenent és aquest raspall de dents. Es connecta via Bluetooth amb el mòbil. MARIA ALEJANDRA APOSTOLI, Oral-B "Para comprovar todos días cómo te cepillas los dientes y es una guía para que consigamos cepillarnos los dos minutos que recomiendan los dentistas, que nunca cumplimos." I atenció, perquè si no els complim, el telèfon ens farà mala cara.
Al MWC no tot són mòbils, ara ja hi ha de tot. Santiago Ambit és enginyer agrícola, però es presenta en públic com un inventor. Ha guanyat 12 premis pels enginys que ha creat. Se’l coneix per haver inventat unes sabates per a cecs o bé perquè ha aconseguit que les plantes parlin. Ara aterra al congrés amb les Weon Glasses, que funcionen com un accessori del mòbil. A les ulleres hi trobem dos botons que permeten, per exemple, apujar o abaixar la música, canviar de cançó i fer una foto. De fet mai ningú no diria que les ulleres incorporen tecnologia, tal com passa amb altres ulleres que hi ha al mercat. “Nosaltres hem creat unes ulleres estètiques, com unes Ray-Ban Wayfarer”, afirma Santiago. Les ulleres sortiran a la venda el proper mes de maig i es podran comprar a les òptiques. Hi haurà dos models, les ulleres per veure que es podran graduar i la versió de sol, totes per 129 euros. Aquest enginy està nominat als premis Mobile Startup Competition.
La tecnologia també arriba al raspall de dents
A la fira es pot veure el primer raspall connectat via Bluetooth a un mòbil o una tauleta. L’aparell t’assessora i et diu per quina zona has de passar més estona el raspall i fins i tot controla que la higiene es faci almenys durant dos minuts. L’aparell emmagatzema tota la informació i ofereix una estadística sobre la higiene bucal de cada persona. El raspall també pot detectar si l’usuari prem molt l’aparell i de forma automàtica t’avisa a través del mòbil i abaixa la intensitat. El Roll Smart Series d’Oral B sortirà a la venda al juliol i costarà uns 219 euros.
Controlar la salut i la son amb una polsera
Els dispositius Fitbit recullen tot el moviment que fas i les calories que gastes. L’aparell és molt petit i monotoritza els passos que fas cada dia, la distància que has recorregut i si t’has mogut molt dormint. El Fitbit es connecta a través de Bluetooh amb dispositius mòbils, tauletes o ordinadors perquè l’usuari pugui consultar totes les dades que recull l’aparell. També pot enviar notificacions a l’usari avisant de si compleix o no amb els objectius que s’hagi marcat. D’entrada qui porti la polsera rebrà un avís en cas que no superi les 10.000 passes al dia.
Samsung llança el Gear 2
L’empresa ha portat al MWC la nova versió dels rellotges que funcionen com una extensió del mòbil. Les novetats respecte al model anterior és que incorporen la funció de comandament a distància, no s’espatllen amb la pols que pot entrar a l’interior de l’aparell i permet fer una immersió de 30 minuts a un metre de profunditat. El rellotge que permet agafar trucades està dirigit sobretot als esportistes que no poden dur el mòbil a les mans. El nou aparell controla ara també les pulsacions.