Amb 24 anys conduint un taxi, poques coses sorprenen aquest veí de la Barceloneta de 56 anys. Però en veure que el seu perfil a Twitter aconseguia 80 seguidors en tan sols dos dies, va quedar-ne bocabadat. ESTEBAN CAÑELLAS, taxista "Fue mi hija que trabaja en el tema este de ordenadores y me propuso por qué no hacíamos una cosa así para que me llamaran por teléfono en el taxi y abrimos una cuenta de Twitter. Claro, yo no tengo ni idea de lo que era. Y pensé, pues vale." Entre l'Alicia, la filla de l'Esteban, i la seva dona, omplen el Time Line de taxista_bcn amb promocions enginyoses per captar clients. També hi ha un toc personal als tweets per tal d'apropar als usuaris un taxista de confiança. L'objectiu, donar una empenta al negoci i evitar estancar-se en la professió. ALICIA CAÑELLAS "Més que un servei de 'Ei estic aquí, passa'm a buscar', com aquest tema d'immediatesa no el tenim, s'ha pensat en fer aeroports si tens una sortida prevista, viatges nacionals o internacionals." La 'taxirevolució', amb hashtag inclòs, no serà l'únic pas de l'Esteban a Internet. Properament recollirà les batalletes a bord del taxi al blog que va obrir el setembre.

El sector del taxi engega motors a la xarxa. Hi ha diversos exemples de taxistes que han obert un compte a Twitter com a eina de suport al seu negoci. A Barcelona, @taxista_bcn n’és el precedent. L’Esteban Cañellas és la persona que hi ha al darrere i, juntament amb la seva filla, formen un equip 2.0.

No sortirà de la crisi gràcies a Twitter però representa una eina que el pot ajudar. L’Esteban Cañellas, @taxista_bcn, va introduir-se al món dels tweets el 24 de setembre passat. Conscient de les seves mancances digitals, la seva filla, Alicia Cañellas (@acanelma) ha pres el timó del perfil del seu progenitor a Twitter. Tot i aquesta segregació de papers, formen un equip a l’hora de decidir quin contingut abocar-hi. “Sempre el truco per explicar-li qualsevol moviment que es produeixi”, detalla l’Alicia.

Impressions positives dels “followers”

La percepció dels twittaires davant la presència d’un taxista a Twitter ha estat molt positiva. Si donem un cop d’ull a les piulades d’@taxista_bcn, trobem també missatges de suport. L’Esteban ja ha fet uns quants viatges amb els seus seguidors i alguns el recomanen amb una menció. Sigui quin sigui el final d’aquesta aventura, pare i filla estan molt il·lusionats.

Altres taxistes twittaires

A l’Esteban, el Twitter també li ha servit per conèixer altres col·legues del sector immersos en aquesta xarxa social. El més proper és @taxisigualada, també hi ha @taxipamplona o @taxi_sevilla. Però el més actiu, sens dubte, és @taxioviedo. Aquest últim ofereix descomptes als seus seguidors i els demana opinions, utilitza l’eina de geolocalització Foursquare, té Skype a través del qual els usuaris poden demanar-li el pressupost dels serveis i es defineix com “un taxista 3.0”. La #taxirevolució ja és aquí.