Esquema i nervis a punt abans de presentar l'aplicació en què aquests joves han treballat durant vuit mesos. És el temps que ha durat el programa Mobilitza't mobile, durant el qual han rebut formació en programació, disseny, màrqueting i usabilitat o desenvolupament d'aplicacions. L'objectiu d'aquest curs és reorientar la vida professional de joves d'entre 18 i 24 anys amb estudis bàsics cap a aquest sector, amb una alta demanda de treballadors. SUSANA TINTORÉ, directora de Barcelona Activa "La idea era motivar els alumnes en base a un sector atractiu, que els motivés i que no fos una formació reglada típica." La motivació, i una formació eminentment pràctica, han estat clau per aconseguir que, de la cinquantena d'estudiants que s'hi van inscriure, més d'un terç hagin decidit reprendre els estudis. NATALIA ESTERAS, participant del Mobilitza't mobile "No havia trobat res que de veritat m'estigués agradant tant com això i li vull donar una oportunitat a veure si de veritat és això, o si només ha estat un somni." ANTONIO AGUIRRE, estudiant de programació "Volem començar a crear les nostres aplicacions sense ànim de lucre i, a part de la formació que estem fent, també aprendrem pel nostre compte." De fet, tots els estudiants han elaborat una aplicació en grup que han presentat avui, per tancar el curs. Aquesta eina per trobar espais on practicar esports a la ciutat, Barcelona Xtreme, ha estat la guanyadora del certamen. El premi per als creadors és una tauleta, i també per als finalistes, un passi per al Mobile World Congress la setmana que ve.

El temari de la formació s’ha centrat en disseny web i desenvolupament d’aplicacions mòbils. Un total de 26 dels 50 joves que van començar el programa han participat a l’elaboració de les aplicacions i un 25% han retornat al sistema educatiu. El programa Mobilitza’t mobile persegueix motivar i activar la confiança en els joves i fer que s’interessin per continuar formant-se i vegin un futur professional esperançador. Segons els seus responsables, l’èxit del projecte no és tant la inserció laboral com que els joves vulguin seguir formant-se.

A la jornada de cloenda del programa hi han participat empreses del sector, els joves i els seus familiars, tutors i formadors. Les tres aplicacions finalistes són un conte interactiu sobre Sant Jordi, una app sobre rutes per fer esports de risc a la ciutat i una de l’oferta turística per a joves.