Mai fins ara no s'havia transmès una operació com aquesta en directe i a través d'Internet. Els encarregats de l'operació: els oftalmòlegs de l'Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona, que han fet cinc intervencions de cataractes que s'han pogut seguir a temps real a través de la xarxa. Les operacions s'han fet amb aquest aparell, el nou làser Femtosegon. DANIEL ELIES, oftalmòleg "El que fa aquest làser és donar-te molta precisió a l'hora de fer les insicions, la capsuloretsis... et dóna precisió i sobretot seguretat." De fet, per comprovar els avantatges d'aquesta tècnica, 1.500 oftalmòlegs han pogut seguir en detall les intervencions de l'equip mèdic barceloní des del Congrés Internacional d'Oftalmologia que se celebra a Milà. DANIEL ELIES, oftalmòleg "Quan jo vaig començar el pacient, una setmana al llit i els dos ulls tapats. Ara surt amb l'ull destapat i veient." A tot l'Estat només hi ha sis aparells com aquest. Un és el de l'institut barceloní, que el va incorporar de manera pionera a Espanya. Un fet que, segons els especialistes, torna a situar la ciutat al capdavant en microcirurgia ocular.

La transmissió s’ha fet perquè els 1.500 oftalmòlegs que hi ha al VCR Congress de Milà poguessin comprovar en directe els avantatges d’operar les cataractes amb el làser femtosegon. Durant els darrers mesos, l’IMO ha dut a terme 150 operacions amb aquesta nova tecnologia làser, que permet que la intervenció sigui més senzilla, precisa i segura.

A diferència d’altres centres mèdics que també han connectat amb aquest congrés per mostrar altres operacions quirúrgiques, l’IMO ha optat per obrir al públic el canal de vídeo per on es podia seguir l’operació.