Too Good To Go, o “massa bo per deixar-ho escapar”, és una aplicació per iOS i Android que té com a objectiu evitar que els restaurants i comerços llencin els aliments que no poden vendre l’endemà. De fet, cada any es malbaraten 1.300 tones de menjar a tot el món.

El funcionament és molt senzill. Quan l’usuari entra a l’aplicació troba un mapa amb els establiments que participen a la iniciativa i, clicant a sobre dels que estan en verd, pot encarregar un paquet de menjar sorpresa, que es paga al moment. L’aplicació marca l’horari en què es pot recollir el lot.

Comprar un paquet costa entre 2 i 5 euros i permet adquirir productes valorats en més de 10 euros. Es tracta dels excedents del dia de cada establiment i generalment són productes frescos o a punt de caducar, que no són aptes per vendre però sí per consumir. Els creadors de l’aplicació asseguren que, a més d’evitar que es malbarati el menjar, també es redueix la contaminació i es redueixen les emissions de CO2.

800 establiments a la província de Barcelona

L’aplicació va néixer el 2016 a Dinamarca i s’ha estès a 13 països europeus. A Espanya es va posar en marxa el 2018 i no ha parat de créixer. A la província de Barcelona ja hi participen 800 comerços de tot tipus: forns de pa, parades de mercat, fruiteries o locals de menjar preparat, entre d’altres.

A tot Europa, l’aplicació ja té 18 milions d’usuaris i 35.000 establiments associats.