L’aplicació TMB Virtual es pot descarregar de franc des de les botigues en línia d’Apple i Android. Els usuaris de la versió 1.0 la poden actualitzar automàticament. Un cop instal·lada, només obrir-la es veu que el disseny dels botons ha canviat per fer-los més senzills. Com en altres aplicacions de realitat augmentada, el menú principal es mostra ja sobre la imatge real que capta la càmera del mòbil. La nova versió de TMB Virtual permet desactivar aquesta opció des del menú de configuració, per tal de no engegar sempre la càmera i consumir menys bateria del terminal.

Al menú principal s’ha afegit també l’opció de favorits, que permet guardar-hi les parades que consultes habitualment. Així pots esbrinar ràpidament quant trigarà a arribar l’autobús, sense introduir de nou el codi de la parada ni trobar-t’hi necessàriament a prop en el moment que fas la consulta. Aquestes és una de les millores que els usuaris de l’aplicació havien suggerit. La primera versió de TMB Virtual es va llançar a l’octubre i, durant aquests quatre mesos, se l’han descarregat més de 40.000 persones. Els usuaris usuaris d’iPhone l’han valorat a amb un 4 sobre 5, mentre que els d’Android li posen de mitjana un 4,5.

Realitat més augmentada

Però les principals novetats de la versió 1.1 de TMB Virtual són dins l’opció “On sóc”, és a dir, la de realitat augmentada. Ara hi ha més formes de visualitzar les parades de bus i metro més properes: si en un principi sempre apareixien amb uns rètols sobre la imatge (en vertical) o sobre el mapa (en horitzontal), ara l’usuari pot triar també una simple llista de les parades de bus i accessos al metro més propers, ordenats per distància. S’ha eliminat la restricció que impedia visualitzar les parades que es trobaven a més d’un quilòmetre. I ja no fa la sensació que els rètols vibrin constantment sobre la imatge que mostra la càmera.

Amb el mòbil en posició horitzontal, també es pot veure una brúixola que situa les estacions més properes dins d’un cercle o bé un gràfic amb fletxes que apunten cap a aquestes estacions indicant en metres a quina distància es troben. La nova versió també afegeix una vista de plànol que permet veure les 15 parades més properes sobre Google Maps.

TMB ha millorat la precisió de les coordenades amb què s’ubiquen sobre el mapa les estacions de metro i autobús, per tal que tots els serveis de l’aplicació funcionin de forma més exacta. Els usuaris que obrin l’aplicació de realitat augmentada des de fora de Barcelona podran fer-la servir com si es trobessin al centre de la plaça de Catalunya.