En la primera edició presencial en plena pandèmia per la covid, el Mobile World Congress 2022 ha portat a Barcelona nombroses novetats tecnològiques que acaben de sortir al mercat. Les grans marques han tornat a aquesta fira internacional per presentar no només innovacions pel que fa als telèfons mòbils i el 5G, sinó també productes i serveis completament nous. Els televisors transparents, un gos guardà artificial i el metavers han estat alguns dels plats estrella d’aquest MWC.

Televisors transparents al Mobile World Congress 2022

Si bé els televisors són molt més estrets en comparació amb fa uns anys, un aparell gran per a una sala petita pot fer que l’espai de l’habitació es vegi encara més petit. Per això, hi ha empreses com Xiaomi que ja ofereixen televisors transparents, fet que aconsegueix fer dels nostres menjadors espais més diàfans i discrets.

televisor transparent mobile world congress

Cyberdog, el gos guardià

Un dels productes que han cridat més l’atenció als assistents al Mobile World Congress ha estat el Cyberdog. Es tracta d’un robot que funciona com un gos guardià que no només busca donar companyia a una persona a casa, sinó també ajudar persones d’edat avançada o amb mobilitat reduïda. El gos artificial es pot controlar des del telèfon mòbil i fer-lo anar endavant, enrere i de costat i fins i tot saludar i agafar objectes de fins a tres quilos.

cyberdog mobile world congress

El metavers obre noves oportunitats

El metavers irromp a la fira amb pas ferm. Les ulleres de realitat virtual i les connexions 5G permeten un fet aparentment tan difícil com és cantar des de casa en un karaoke amb una audiència mundial. Alguns experts apunten que aquesta realitat virtual desenvoluparà una economia paral·lela que pot canviar la nostra forma de vida.

realitat virtual mobile world congress

A més, des de fa uns anys, l’economia de l’espai està present al MWC i aquest 2022 no n’ha estat pas una excepció. El fabricant nord-americà de xips Qualcomm ha donat suport al cervell de l’Ingenuity, el primer helicòpter que ha sobrevolat el cel del planeta Mart.